BELGIUM: Törvénytelennek nyilvánították a covid-megszorításokat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendkívüli intézkedések 30 napon belüli visszavonására kötelezte a belga kormányt a bíróság – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.
Az illetékes bíróság helyt adott egy emberi jogi jogvédő csoport keresetének, amely szerint

a belga kormány jogsértést követett el azzal, hogy alkotmányban rögzített szabadságjogokat figyelmen kívül hagyva fogadott el korlátozó intézkedéseket.

A bíróság törvénytelennek nyilvánította a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott kormányzati intézkedéseket, és arra kötelezte a belga államot, hogy 30 napon belül szüntesse meg a járvánnyal összefüggésben hozott összes intézkedést. A határozat végrehajtásának késedelme naponta ötezer euró pénzbüntetéssel sújtható.

Belgium a koronavírus helyi megjelenését követően rendkívüli intézkedéseket vezetett be a járvány visszaszorítására. Az intézkedések között a tanítási intézmények, illetve a nem alapvető árucikkeket árusító üzletek és vendéglátóhelyek bezárása, a nem feltétlenül szükséges külföldi utazások korlátozása, illetve éjszakai kijárási tilalom szerepelnek.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá