OHIO: Egyetlen oltással akár 1 millió dollárt nyerhet hetente egy szerencsés oltakozó

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Jövő szerdától kezdve azok a felnőttek Ohioban akik legalább egy adag oltóanyagot kaptak, és legalább 18 évesek, részt vehetnek a sorsoláson, amelyen öt héten keresztül minden szerdán 1 millió dollárt (300,000,000 HUF) lehet nyerni - számolt be a FoxNews.

Mike DeWine, Ohio kormányzója egymillió dolláros sorsolást hirdet meg a beoltott állampolgárok számára
Ohióban, ahol eddig több mint 4,2 millió ember van beoltva covid-vakcinával.

Jövő szerdától kezdődően azok, akik legalább egy adag oltást kaptak, egy sorsoláson vehetnek részt, amelynek fődíja öt héten keresztül egymillió dollár (közel 300 millió forint).

Más nyereményt is felkínált a kormányzó: a véletlenszerűen kiválasztott 5 nyertesnek az állam négyéves ösztöndíjat nyújt egy ohiói állami egyetemen - beleértve a tandíjat, a szállást, tankönyveket. Erre minden beoltott 18 év alatti ohióinak esélye van 5 héten keresztül.

A szerencsejátékra szakosodott "Ohio Lottery" fogja lebonyolítani a játékot, melynek nyereményalapja a szövetségi járvány-mentesítési alapból származik. (Vagyis adófizetői pénz.)

DeWine elismerte, hogy sokan ezt az ösztönzést "pénzkidobásnak" tekinthetik, de azzal érvelt, hogy az "igazi pazarlás" az, ha nem használják a vakcinát, ami bárki számára elérhető, aki akarja.

Ohióban a lakosság körülbelül 36%-a van beoltva. De az oltási kedv drasztikusan visszaesett az utóbbi hetekben. Az áprilisi adatokhoz képest mostanra 20 %-ra esett vissza az új jelentkezők száma. Ezért találtak ki egy rendhagyó oltási kampányt.

Több országban is van kezdeményezés az anyagi ösztönzésre, de az ohio-i lottóhoz képest ezek aprópénznek tűnnek. A szerb kormány például 3 ezer dinárt (kb. 9 ezer forintot) fizet minden 16 évnél idősebbnek, ha május 30-ig beoltatja magát.

New York polgármestere sült krumplival és hamburgerrel próbálkozik. 

Magyar példát is találunk: a főváros XVIII. kerületében a helyi 16-18 éveseket akarják motiválni. Szaniszló Sándor, a kerület DK-s polgármestere a Facebookon osztotta meg: két darab mozijegyet és páros menüt (4,8 liter popcorn és 2x0,75 liter üdítőt) kap mindenki, aki vállalkozik az oltásra.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá