SZERBIA: Fizetnek azoknak, akik beoltatják magukat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Aleksandar Vucic elnök bejelentette, hogy Szerbia 3 ezer dinárt (kb. 9 ezer forintot) fizet minden 16 évnél idősebbnek, ha május 30-ig beoltatja magát – írja a Szabad Magyar Szó.

A pénzt azok is megkapják, akik már beoltatták magukat. A szerb elnök szorgalmazni fogja, hogy azok, akik nem kapták meg a vakcina egyik adagját sem, de elkapják a vírust, csak fizetetlen betegszabadságra mehessenek.

Akciós oltás Belgrádban

Csütörtökön 9 órakor Belgrádban az Ušće bevásárlóközpont második emeletén egy új oltópont kezdi meg munkáját, ami este 9-ig tart majd nyitva. A helyszínen négy orvos vizsgálja meg a pácienseket, akik a vizsgálatot követően a négy oltószoba egyikébe mehetnek majd.

Bárki beoltathatja magát, az is aki előzőleg jelentkezett, és az is, aki nem. A polgárok pedig szabadon választhatnak, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagok közül melyiket kérik. Óránként 100 polgárt fognak tudni itt beoltani.

Az első 100 személy aki csütörtökön elmegy az oltópontra, egy 3.000 dináros utalványt kap. Az első ötven polgár pedig, aki pénteken megy el beoltatni magát, 5.000, míg a következő ötven 3.000 dináros utalványt kap.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá