KVÍZ: Ki van a képen?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A fotón látható hölgy vélhetően keveseknek ismerős. Pedig egy jó ideje első számú média szereplőnek kellene lennie, akit minden magyar ismer. Hogy mégsem így van, az több mint elgondolkodtató.

Horváth Ildikó az Emberi Erőforrás Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára 2018. október 16-tól. 

Orvos, tüdőgyógyász, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatói székét cserélte az államtitkári székre. Tehát szakember, akiben egy covid-pandémiás helyzetben egy emberként kellene bízni minden magyarnak. De ő nem szerepel, nem nyilatkozik. Vajon mi az oka?

Igaz, nagy ritkán kamera elé áll. Az Emberi Erőforrás Minisztériumának 2021-es évköszöntőjében láthattuk őt. (2020 már szinte végig a covidról szólt!)

Idézet Horváth Ildikótól:

"Olyan pillanatban köszöntünk, amikor ha visszanézünk 2020-ra, érzékeljük, hogy nehéz időszak van mögöttünk - egy harcos nehéz küzdelem a covid ellen. Keveset beszéltünk ez idő alatt arról, hogy mennyi öröm ért bennünket. (...)

Ne felejtsük el, hogy ebben a vészterhelt 2020-as eseménysorozattal együtt és ennek ellenére Magyarországon nem csak hogy nőhetett az újszülöttek száma, hanem az újszülöttek ellátása is javult az elmúlt év során."

(A képre kattintva elérhető a videó)

Itt egy 2019-es örömhírrel jelentkezett be.

Itt meg éppen kifütyülték az orvosok a Magyar Orvosi Kamara 2019. szeptemberi nagygyűlésén. Nemcsak Horváth Ildikót nevették és fütyülték ki, hanem a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince is piros lapot kapott.

(Megj.: Szalay-Bobrovniczky Vince testvére Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a kormánytól milliárdos megrendeléseket kapó Századvég oszlopos tagja, aki immár a hazai reklámiparban is megkerülhetetlen szereplő, ráadásul nemrég kapott 35 éves fővárosi kaszinókoncessziót. Az ő felesége Szalay-Bobrovniczky Alexandra, akit leginkább Szentkirályi Alexandraként ismerünk a Kormányinfókról.)

A felvételen 1.38-nél jelenik meg az Horváth Ildikó, aki lényegében elsírja magát. Egy biztos: a hölgy nehezen viseli a kritikát. Talán ezért sem láttuk őt egyetlen egyszer sem a pandémiás időszakban.

Horváth Ildikó professzor a Semmelweis Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját. Ezután a Magyar Tudományos Akadémián kezdett el dolgozni kutatóként. Három évig a National Institutes of Health (Bethesda, USA), pár évvel később pedig az Imperial College vendégkutatója volt. Megszerezte az orvostudomány kandidátusa, majd az MTA doktora címet. Volt a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézetének igazgatója. Horváth Ildikó 2010 után az akkor még Réthelyi Miklós által vezetett Nemzeti Erőforrások Minisztériumába került, ahol az egészségpolitikai főosztályt vezette. Részt vett a nemdohányzók védelméről szóló törvény előkészítésében és kidolgozásában. 2014-től a Korányi Intézetben lett osztályvezető, főigazgató helyettes, majd orvosigazgató.
Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá