Nyilvános Donald Trump és Joe Biden vitáinak helyszíne és időpontja

Szeptember 29-én Ohióban lesz az első.

Az amerikai elnökjelöltek első vitáját nem Indianában, hanem Ohióban tartják, mert az indianai Notre Dame Egyetem a koronavírus-járvány miatt visszalépett a vita megrendezésétől - jelentette be az elnökjelölti viták szervezését bonyolító bizottság.

A katolikus egyetem elnöke, John I. Jenkins tisztelendő azzal indokolta a váratlan döntést, hogy a járvány miatt szükséges óvintézkedések "nagyon nagy mértékben csökkentik a vita megrendezésének nevelési értékét", s ezért lépnek vissza a rendezéstől. 

Az Elnöki Viták Bizottsága - az a nonprofit szervezet, amely évtizedek óta szervezi az elnökjelöltek vitáit - ezek után bejelentette, hogy az ohiói Clevelandben lesz a rendezvény, s a Case Western Reserve Egyetem és a Clevelandi Klinika közösen ad otthont neki.
Donald Trump és Joe Biden első vitáját szeptember 29-én rendezik meg, azt követően, hogy a két politikus augusztusban elfogadja pártjának elnökjelöltségét.

A második vitát október 15-én a floridai Miamiban, a harmadikat pedig október 22-én a nashville-i Belmont Egyetemen tartják.


Szólj hozzá