Megvan az olimpia új időpontja!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Eldőlt, mikorra halasztják a tokiói olimpiát.

2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a tokiói olimpia, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), a játékok szervezőbizottsága, Tokió városa és a japán kormány.

A XXXII. nyári olimpiát eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között tartották volna, a paralimpia pedig augusztus 25-én kezdődött volna, de a koronavírus-járvány miatt a múlt kedden mindkét eseményt a jövő évre halasztották. Az elnevezés továbbra is Tokió 2020, illetve paralimpia 2020 lesz.

A NOB hírleveléből kiderül, hogy az illetékes szervek vezetői (Thomas Bach NOB-elnök, Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint Hasimoto Szeiko, olimpiáért és paralimpiáért felelős miniszter) telekonferencián egyeztek meg az új dátumokról.

Az új időpontok elég időt adnak az egészségügyi hatóságoknak és a játékok szervezőinek, hogy megküzdjenek a koronavírus-járvány következményeivel, és mivel szinte napra pontosan egy évvel az eredeti dátumok után kezdődnek majd a seregszemlék, a minimumra csökkenthető a halasztás miatti zavar a nemzetközi sportnaptárban. Ezzel elég idő marad a még hátralévő kvalifikációs versenyek lebonyolítására is.

Thomas Bach és Abe Sindzó japán miniszterelnök múlt kedden jelentette be a 2020-as játékok halasztását. A döntés példa nélküli a modernkori játékok 124 éves történetében. (MTI)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá