NÉMETORSZÁG: Valami nagyon nem stimmel a számokkal

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Németországban az oltási kampány 13 hónappal ezelőtt kezdődött. Most kiderült, hogy 42,6 millióval több digitális oltási igazolást adtak ki, mint ahány vakcinát beadtak.

Múlt péntekig 204,7 millió digitális tanúsítványt adtak ki koronaoltásra a Szövetségi Egészségügyi Minisztérium szerint. Viszont hétfőig „csak” 162,1 millió adagot adtak be az első, második és harmadik oltáshoz, azaz 42,6 millióval kevesebbet. Az okokat illetően a tárca egyelőre találgat.

Az kiderült, hogy az eltérés jelentősen nőtt az elmúlt hetekben. A minisztérium szerint december 15-ig 162 397 255 digitális oltási igazolást adtak ki, a Robert Koch Intézet (RKI) adatai szerint 136 641 993 oltási adagot adtak be. December közepén a tanúsítványok "túlnyúlása" "csak" alig 26 millió volt, szemben a jelenleg több mint 42 millióval.

"Nem tudjuk megmagyarázni a kimutatott különbséget" - mondta a Állami Egészségbiztosító Orvosok Országos Szövetsége (KBV) szóvivője. A tanúsítványkibocsátással kapcsolatos adatok mélyreható elemzésére van szükség, amelyet jelenleg csak a Robert Koch Intézet (RKI) tud elvégezni.”

Az AfD-frakció szerint "Az RKI oltási számai és a digitális oltási igazolások közötti óriási eltérés ismét mutatja a szövetségi kormányban uralkodó adatkáoszt".

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá