NÉMETORSZÁG: tovább nőtt az idősotthonokban az oltások utáni COVID-19 megbetegedések és halálozások száma

A hatóság még mindig nem tált összefüggést az oltás és az oltást követő elhalálozás között.

Németország "oltási stratégiája" előírja, hogy az idősek otthonában lakókat és alkalmazottakat elsők között kell oltani.

A tapasztalat azt mutatja, hogy növekszik az oltáson átesett idősotthoni lakók COVID-19 megbetegedéseinek száma. És egyre több a haláleset is.

Egy Rheindorf Leverkusen kerületben lévő otthonban tavaly év végén 150 ott lakót és dolgozót oltottak be. Mindenkinek negatív volt a tesztje az oltás előtt. A 150 főből 40-en megbetegedtek, közülük 13-an meghaltak.

Leverkusen város közleménye szerint különösen fertőző B 1.1.7 Corona mutáció okozta a betegséget és haláleseteket. És mivel a teljes védettség csak két héttel a második oltási dózis beadása után jelentkezik, így sokak áldozatul estek..

Ez nem egyedi eset. A közelmúltban egy saarbrückeni nyugdíjas otthonban történtek is bekerültek a közbeszédbe. Az első adag Pfizer / BioNTech oltás után 53 embernél volt pozitív a vírus-teszt. 11 lakos nem sokkal később meghalt, hárman még mindig kórházban voltak, amint arról a Saarbrücker Zeitung beszámolt.

(illusztráció)

Az ilyen eseményeket normális körülmények között valószínűleg nagyon komolyan vennék, és kiterjedt vizsgálatok következnének, amelyek az oltási sorozat azonnali leállításához vezetnének a háttér tisztázásáig - ideértve akár az oltás ideiglenes tilalmát is.

A regionális szövetség szóvivőjét, Lars Webert ehelyett annyit mond, hogy

"a járvány okai egyelőre nem tisztázottak. Miután a vírus bármilyen módon bekerül egy intézmény falai közé, nagyon nehéz további terjedést visszaszorítani."

Az oltással való kapcsolat lehetőségét a hatóságok nem is vizsgálják.

Sucharit Bhakdi professzor orvos egy lehetséges magyarázatot adott egy másik bajorországi Rosenheim-esetre hivatkozva. Eszerint - nagyon leegyszerűsítve - az oltás az immunrendszer túlreakciójához vezethet. Bhakdi így magyarázza:

"Ha egy idős embereknek már vannak betegségei, lehet hogy ez az utolsó csepp."

Bhakdi az oltások leállítása mellett érvel, hiszen az immunrendszerünk gyermekkorunktól kezdve ki van téve a különböző koronavírusoknak. Forrás


Szólj hozzá