NÉMETORSZÁG: Mégsem lesz külön szabály az oltatlanokra a vonatokon

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Angela Merkel kancellár (CDU) eredetileg a vasúti közlekedésben is érvényesíteni akart az un. "3G" szabályt - vagyis csak oltott, covidon átesett vagy tesztelt személy szállhatott volna fel a vonatokra. Az érintett minisztériumok szerint ennek végrehajtása lehetetlen.

A német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn dolgozóinak szakszervezete már korábban jelezte, hogy elutasítják a kezdeményezést. Az utasok ellenőrzésére rajtuk kívül a rendőröknek is részt kellett volna venni, hiszen nekik van jogkörük a hivatalos ellenőrzésre. Ám a rendőr szakszervezet is elhatárolódott attól, hogy ebben részt vegyenek.

Három minisztériumuk közös tervezetében Jens Spahn (CDU) egészségügyi miniszter, Horst Seehofer (CSU) belügyminiszter és Andreas Scheuer (CSU) közlekedési miniszter „gyakorlatilag lehetetlennek” minősítette a projekt megvalósítását.

"Az utasokat nem ellenőrzik a beszálláskor, és nem kell regisztrálniuk sehol. Az ellenőrzés a beszálláskor lehetetlen a rövid leállási idők miatt. A hagyományos jegy ellenőrzéssel nem lehet összekapcsolni egy ilyen tevékenységet."

A szakemberek szerint a rendelet bevezetése nem lenne arányos azzal az erőfeszítéssel, amibe az ellenőrzése kerül. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá