JAPÁN: A metró alá vetette magát az olimpiai bizottság egyik vezetője

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Egy metrószerelvény elé vetette magát, és azonnal meghalt a japán olimpiai bizottság egyik vezető tisztségviselője Tokióban – jelentette hétfő reggel a Nippon kereskedelmi televízió.

A tokiói rendőrségi csak annyit közölt, hogy halálos kimenetelű incidens történt a város egyik metróvonalán. A Nippon híradása szerint a japán olimpiai bizottság egyik vezető tisztségviselője, az 52 éves Morija Jaszusi halt meg.

Egyelőre nem tudni, hogy az eset összefüggésbe hozható-e az idei tokiói nyári olimpia megtartása körüli bonyodalmakkal. A Jomiuri napilap által hétfőn közölt közvélemény-kutatás szerint kevesebb mint két hónappal a július 23-i megnyitó előtt előtt a japán lakosok csupán ötven százaléka gondolja úgy, hogy megtartják a sporteseményt. A megkérdezettek 26 százaléka szerint nézők nélkül lesz olimpia, és több mint 48 százalékuk szerint ismét törlik. A megkérdezettek zöme úgy gondolja, hogy a sportolók és nézők védelmében hozott intézkedések nem elegendőek. A japán kormány támogatottsága közben mélyponton, 37 százalékon van.

ELŐZMÉNYEK

Az olimpiát 2020 nyarán kellett volna megtartani, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Az emberek azonban továbbra is kételkednek abban, hogy meg lehet-e tartani a gigantikus sporteseményt. Japán ellenzéki képviselők keményen bírálták Szuga Josihide miniszterelnököt és kormányának tagjait, amiért az aggodalmak ellenére erőltetik az olimpia megtartását.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá