Napi töprengés: Rák vs Covid

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Meghalt egy 19 éves fiatalember a koronavírus miatt - írja Magyarország egyik vezető hírportálja. A hírt főoldalon, kiemelt helyen hozták le. 

Az olvasók több mint kétharmada csak eddig jut el, mert abban a hírdömpingben, ami körülvesz bennünket, a beszédes címek fontosabbak mint a cikk tartalma, hiszen arra csak az emberek töredéke szán időt.

Az a szűk "kisebbség", aki a címre kattintva mégis eljut a cikkhez, olvashatja hogy a koronavirus.gov.hu oldal tavaly március óta napi szinten megjeleníti a koronavírus-járvány áldozatainak nemét, életkorát és alapbetegségét. Ezen adatok közül "mazsolázta" ki a szerző, hogy van egy 19 éves személy is a listán - akinél feltüntették az alapbetegséget: Daganatos betegség - vagyis RÁK.

Müller Cecíliától tudjuk, hogy bárki, akinek valaha pozitív covid tesztje volt, azt automatikusan covid-áldozatnak tekintik.

Tehát függetlenül attól, hogy nem a koronavírus által előidézett betegség a halál oka, akkor is abba sorolják. Az újságíró meg már írhatja is a cikket...

Mindenképpen tragédia egy fiatalember elvesztése, de miért kell ezt félelemkeltésre felhasználni?! Mikor lesz ennek vége?

 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá