Mi az igazság? Körkép más országok vírusintézkedéseiről - 51. hét

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A híradások gyakran valótlant állítanak! Külföldön élők osztották meg a tapasztalataikat, hogy milyen szigorításokkal kell együtt élniük.

Németország - Bayern

Szerdától minden zárva, csak élelmiszerbolt, drogéria, posta lesz nyitva jan 10-ig. Iskolák óvodák is zárnak szerdától. Nagyon sok gyár, üzem már bezárt. Rengeteg a munkanélküli.Teljes határzár jan 10-ig. Kijárási korlátozás este 8-tól. Éttermek, mozik, cukrászdák fürdők már több mint egy hónapja zárva vannak. Persze vannak tüntetések a nagyobb városokban. Maszk csak az utcán nem kötelező. Tehát szigorúbb a helyzet mint Magyarországon.

Svédország

Helló! Anyósomék kint élnek Svédországban ott minden rendben van. Nem tettek semmit sem kötelezővé. Csak azt mondták hogy aki szeretné hordjon maszkot. De ott elég furcsán néznek, amikor maszkos embert látták. És vérvételből tesztelnek. Repterek lezárva.
Semmit nem zártak be. Nincs semmilyen korlátozás.

Ausztria

Kijárási korlátozás este 8-tól reggel 6-ig, maszk minden zárt térben. Néhány boltba meghatározott számú vásárló lehet csak bent.
Háziorvos ellát, a legkisebb gyanú esetén tesztre küld. Pozitív teszt esetén egy háztartásban élők karanténban vannak, majd annak lejárta után - tesztelés nélkül- mindenki mehet, ahová akar.
A rendőrség arra van "rákattanva", hogyha meglát az utcán 2 embert, és nincs meg a megfelelő távolságtartás, akkor figyelmeztet, vagy igazoltat.
Hotelek, fürdők, konditermek zárva, éttermeket pár napja kinyitották, de csak elvitelre szolgálnak ki. Kozmetikus, fodrász, stb nyitva.
Az idős emberek tényleg csak akkor mennek ki lakásaikból, ha muszáj. Mindenki hordja a maszkot, alapjában véve higgadtan kezelik az egészet. Tüntetések elvétve előfordulnak, amik látványosak!

Bécs/Ausztria

A távolságtartás nincs betartva (nem is kell/ saját vélemény) és a rendőrök nem is foglalkoznak ezzel. A kórházakba nagyon nehéz bejutni, engem beutalóval is tüzetesen ellenőriztek, még.teszteredménnyel is. A műtétet rendesen elvégezték (hála Istennek) de rám akartak erőltetni egy oltást amit a 16 éves lányoknak szoktak beadni védelemként ( méhnyakrák ). 57 éves vagyok és 750 e-be kerül. (?)
Nagyon kevés beteg volt az orvosokhoz és ott dolgozókhoz viszonyítva. (AKH Ausztria központi kórháza) Sajnos itt sem látnak el mindenkit úgy ahogy itt megszokott volt.A parlamentben elég sokan a vezető párt ellen szólnak. Az iskolák nem működnek, ha igen akkor nyitott ablakok mellett (!?) a gazdaság sajnos pang.

Wales

Iskolák 2 héttel előbb kezdik a szünetet. Hétfőtől távoktatás van. Üzletek nyitva. Maszk kötelező zárt terekben. Munkahelyen hordani kell ahol nem lehet tartani a távolságot. Ez azt jelentené hogy mindenhol kell, de mi nem tartjuk be - lehetetlen fizikai munkát végezni maszkban. Amúgy nálunk sem az én, sem  a férjem gyárában sem volt idén beteg vagy teszt pozitív.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá