MAGYARORSZÁG: Egyhetes eucharisztikus covid-stop

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Több százezres tömeg, de nem kell maszk, távolságtartás, létszámkorlátozás. 70 országból érkező több tízezer résztvevő, akitől SEMMIFÉLE védettségi igazolást nem kérnek.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020-ban tartották volna, de a "járványhelyzet" miatt 1 évvel elhalasztották, így idén, szeptember 5-12 között kerül megrendezésre.

Szeptember 12-én Ferenc pápa pontifikálja a kongresszust lezáró szentmisét a Hősök terén.

Több százezer ember jelenlétére számítanak. 

A kormány idén több mint 30 milliárd forinttal támogatta a kiemelt fontosságú rendezvényként kezelt katolikus világeseményt.

A szervezők 70 országból több tízezer résztvevőre számítanak - a legnagyobb tömeg a Ferenc pápa személyes jelenlétével zajló zárónapon lesz.

A hazánkba érkező több ezer résztvevőt budapesti egyetemi kollégiumokban, fővárosi plébániákon és családoknál szállásolják el.

Még a "negyedik hullám vészes közelsége" ellenére sem vezetnek be külön járványügyi intézkedéseket, tehát nem várható kötelező maszkviselés vagy távolságtartás, ráadásul a világ minden tájáról érkező zarándokoknak még a koronavírussal szembeni védettségük tényét sem kell igazolniuk - nyilatkozta a kongresszus főtitkára, Fábry Kornél atya.

A program nyitórendezvénye szeptember 5-én tartandó szentmise a Hősök terén, amit tömeges elsőáldozás követ.

A rendezvény himnuszának megírására Kovács Ákost kérték fel, aki végül producerként vett részt a munkálatokban és Pejtsik Péterre bízta a korábbi budapesti kongresszus Győzelemről énekeljen napkelet és napnyugat kezdetű himnuszának áthangszerelését.

Az esemény részletes programja ITT érhető el.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá