Kétszer oltották, így is koronás lett a brit egészségügyi miniszter

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Pozitív koronavírus-tesztet produkált Sajid Javid brit egészségügyi miniszter szombaton. A politikus ezt egy Twitter-oldalára feltöltött rövid videóban jelentette be.

Javid arról beszélt a felvételen, hogy előző este már kicsit kótyagosnak érezte magát, és egy gyorsteszt megerősítette a gyanúját. Jelenleg a PCR-teszt eredményére vár, de már karanténba vonult. A miniszter tünetei enyhék, figyelemreméltó viszont, hogy Javid annak dacára fertőződhetett meg, hogy mindkét koronavírus elleni oltást megkapta már. (Az AstraZeneca vakcinájával oltották be.)

A brit sajtót most az foglalkoztatja, hogy ha a PCR-teszt is pozitívnak bizonyul, akkor könnyen lehet, hogy Boris Johnson miniszterelnökre is karantén várhat, mert előző nap Javid nála is járt a Downing Street 10-ben.

Az Egyesült Királyságban a legmagasabb az oltottak aránya Európában: több mint 88 százalék, azaz 46 millió ember már legalább egy oltást kapott, és 67 százalék már megkapta mindkettőt. Viszont a delta variáns miatt így is rendkívüli tempóban nő a fertőzöttek száma: naponta mintegy 50 ezer új esetet regisztrálnak az országban. Köztük vannak már beoltottak is.(BBC)

Hihetetlen, de Sajid Javid számára az, hogy oltottként újra pozitív lett, nem az oltások hatékonytalanságát/ felelslegességét bizonyítja, hanem azt, mennyire jók, hiszen csak enyhe tünetei vannak. És persze ki is használta oltások népszerűsítésére.

"Szerencsére megkaptam az oltásokat, és a tüneteim enyhék." És mindezt mosolyogva teszi...

 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá