Lezárták a romatelepet a vírus miatt - megtagadták a tesztelést

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Közel 500 ember él a telepen

Lezárták a hatóságok a Bihar megyei Rév romatelepét. Az intézkedés a telep 476 lakóját érinti.

Először másfél-két héttel ezelőtt jelentkeztek a fertőzés tünetei a telep négy lakójánál, akiket ez után teszteltek, és pozitív lett az eredményük, írja a transindex.ro. Ezek után a hatóságok az egész közösség tesztelését elrendelték, de azt az érintettek megtagadták.

Később az illetékesek 124 személytől mégis tudtak mintát venni. Ezek alapján a szakemberek úgy állapították meg, hogy nagyjából a közösség negyede lehet fertőzött. A hatóságok mérlegelve a lehetőségeiket az egész telepet karantén alá helyezték és lezárták, nem lehet se ki-, se bemenni. 

A következő időszakban 7-10 naponta folyamatosan tesztelni fogják a közösséget, hogy lássák, miként alakul a járvány tejedése. Emellett figyelemmel követik az emberek egészségügyi állapotának alakulását a Közegészségügyi Igazgatóság és élesdi városi kórház bevonásával.

A karantén idejére az érintettek számára ételt, ivóvizet, áramellátást és szemételszállítást biztosítanak. Azokat a személyeket, akinél jelentkeznek a tünetek a váradi városi kórházba szállítják majd, és ott kezelik.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá