Leleplező, de nem meglepő sajtószemle Dr. Gődény György rendezvényéről, a Hősök teréről

Az újságírók milliókat képesek félrevezetni, ha nem a tisztességes tájékoztatásra esküdtek fel.

Legalább ötezren voltak a Hősök terén, akik tudják mi történt. A távollévőknek maradt a média, hogy tájékozódjanak. Sorba vettük, hogy milyen címmel és tartalommal adtak hírt a Dr. Gődény György által meghirdetett „Vegyük vissza az életünket!” rendezvényről.

A program már egy hónappal a megrendezés előtt meg lett hirdetve, de erről mégsem adott előzetesen hírt egyetlen média sem. Teljes hírzárlatot mutatott a sajtó. Amíg például az SZFE-ügy kapcsán hatalmas csinnadratta volt, és percről-percre, folyamatos élő bejelentkezéssel tudósítottak a helyszínről, itt semmi ilyen nem volt, pedig a jelentősége sokkal többről szólt. A színművészetis diákok iskolájának helyzete nagyobb figyelmet érdemelt, mint a magyar emberek sorsa, és az arra súlyosan kiható járványintézkedések, illetve annak a kritikája!

MTI - Magyar Távirati Iroda

Az MTI, mint közszolgálatot ellátó hírszolgáltató nem tartotta említésre méltónak az eseményt!

Blikk

Cím:  A Hősök terén tüntetnek a korlátozások ellen Gődényék - Komoly a rendőri készültség, a demonstrálókon maszk sincs.

„A távolságtartás abszolút nem valósul meg, nemhogy másfél méter, de tíz centi alig van az emberek között.”

Főkép:

Ripost

A Ripost február 28-án nem adott hírt az eseményről, viszont február 3-án A vírustagadó Gődény emberei lázítják az éttermeseket címmel jelent meg cikk egy Hősök terei összejövetelről, amihez Gődény Györgynek nem volt semmi köze.

Vasárnap tehát kimaradt a hírekből, de másnapra találtak egy, a színvonaluknak megfelelő témát. Cím: Bugyiban pózolt Gődény híve a Hősök terén

Képaláírás eredeti helyesírási hibákkal:

 Bugyit a fejre! Egy Gődény-szimpatizáns a Hősök Terén, a maszkellenes, vírusragadó jogellenes gyűlésén 2021. február 28-án.

És még mindig Ripost:

Újabb cím: Hihetetlen, Gődény György celebként fotózkodik fanatista híveivel

„Hívei félistenként tekintenek dr. Gődény Györgyre, s örülnek, ha csak megérinthetik, netán fotózkodhatnak vele”

„Korra és nemre való tekintet nélkül keresték a szakállas lázítót követői a Hősök terén, ahova jogellenes gyűlést hirdetett.”

Origo

Cím: A tiltás ellenére hirdetett tüntetést a vírustagadó álorvos

„A kormányrendelet tiltása ellenére hirdetett tüntetést vasárnap délelőttre a vírustagadó álorvos, Gődény György. A résztvevők többsége maszkot nem visel, a rendőrök intézkednek.”

444

Cím: Több mint ezren tüntettek a Hősök terén a járványügyi intézkedések ellen

A cikk: A járványszkeptikus és maszkellenes Gődény György vasárnapra tüntetést szervezett a Hősök terére Vegyük vissza az életünket! címmel, amin a harmadik hullám felfutása ellenére több mint ezer ember jelent meg. Gődény bejelentette, hogy levelet visz a Miniszterelnökségre. Miután a rendőrség figyelmeztette a szervezőket, hogy a november óta érvényes korlátozások szerint minden gyülekezés tilos, Gödény bejelentette, hogy a tüntetésnek vége, mindenki menjen haza.  A rendőrség pedig megkezdte a résztvevők igazoltatását.

Két fotóval illusztrálták az eseményt.

Telex.hu

Cím: Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén - élő közvetítésünk a helyszínről

A Telex a helyszínről, élőben tudósított 1 órán keresztül, mely idő alatt egy rendőri igazoltatást is átéltek. 1000 fősre saccolták a tömeget.

hvg.hu

Cím: Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén
„Mintegy 1-2 ezer ember ment ki vasárnap a Vegyük vissza az életünket! című tüntetésre. A Telex tudósítása szerint, minden 10 emberből kb, 8 nem viselt maszkot a demonstráción.”

Illusztráció:

napi.hu

Cím: Tüntetés a Hősök terén: a rendőrség oszlatott, de többen nem adták fel
„A körülbelül ezer főnyi résztvevő többsége maszkot nem viselt, a rendőrök intézkednek. Az emberek döntő többségén nem volt maszk, egyes helyeken tízből kilenc ember nem viselt semmilyen száját-orrát eltakaró eszközt, akin van, az is inkább a nyakában hordja.”

Ezzel a képpel illusztrálták az eseményt:

Alfahir.hu

Cím: A maszkviselés ellen tüntettek a Hősök terén, a rendezvényszervező Gődény Györgyöt igazoltatták is

Fotó:

PestiSrácok.hu

Cím: Vasárnapi tünti Gődénnyel  a Hősök terén - maszk nélkül, okosan
„Szellősen álló emberekkel, de kis túlzással megtelt a Hősök tere Oktogon felőli része, amit a Vegyük vissza az életünket! címmel hirdettek meg. A rendezvényen Gődény György szervező arról beszélt, hogy mindenki hülyének nézi őket, a baloldali politikusok is. Egy egri férfi is felszólalt: úgy fogalmazott, hogy most éppen egy vallásos rendezvényt tartanak és közös ökumenén vesznek részt. Hozzátette: emberkísérlet zajlik, és aki nem fél, az félelmetes. A demonstrálóknak végül majdnem sikerült közös dalra fakadniuk, de ez (is) kudarcba fulladt. Gődény 13.20-kor arra kérte a jelenlévő embereket, hogy menjenek haza és megígérte, hogy legközelebb többen lesznek.”

A cikk illusztrálására a 2020. szeptember 11-i esemény fotóját használták.

24.hu

Cím: Körülbelül ezren tüntettek Gődény György hívására a Hősök terén

Főkép:

atv

cím: Ezren is lehettek azon a tüntetésen, amelyet Gődény György szervezett a Hősök terére

Lehetne még folytatni a cikkek sorát, de semmi értelme, hiszen a lényeget csak a vak nem látja vagy érti meg, hogy mennyire hitelesek, elfogulatlanok és korrektek...

A cikkek jó része úgy íródott, hogy a szerzője még a tér közelébe sem ment, csak átvett másoktól valami lényegtelen infót, esetleg belenézett a Facebookon élőben közvetített eseménybe. Jól látható és érezhető, hogy úgy a jobb- mint a baloldali médiának ez nem az a rendezvény volt, ami szívüknek kedves, ezért túl nagy energiát nem öltek abba, hogy a valóságról és az esemény fontosságáról is beszéljenek. Független fősodratú média pedig nincsen, így a jövőben sem várható, hogy bármelyik, a média szerepéhez egy kicsit is híven, olvasható és hiteles anyagot is megjelentessen.

Pedig a téma érdekelhetné őket, hiszen január végén ezen a helyszínen az éttermi nyitás kapcsán zajlott egy szerencsétlen demonstráció, ahol kb. 100-150 résztvevő volt, mégis napokon keresztül elemezték a történteket, pontosabban a semmit. Hogy miért? Nem nehéz kitalálni: hogy ezzel is hiteltelenítsék a valódi lezárásellenes, nyitás párti erőt, és hogy ne legyen senkinek majd kedve kimenni az ő összejövetelükre. Ennek ellenére ez nem így történt...

Az alábbi videót pedig a félrevezetésre és manipulálásra szakosodott újságíróknak ajánljuk:

Csak egy komment a sok százból:

A sok agymosott még mindig azt hiszi, hogy az ilyen megmozdulások, véleménykifejezések valami vírustagadásról és dacos oltásellenességről szólnak. Pedig ez a JÓZAN ÉSZRŐL és a SZABAD, NORMÁLIS ÉLETHEZ VALÓ JOGRÓL szól, és aki ezt nem képes felfogni, az a saját eszéről állít ki (halotti) bizonyítványt.


Szólj hozzá