ANGLIA: Megszűnt minden covid-szigorítás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Angliában megszűnt a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás.

A kormány ezzel egy időben életbe lépett új stratégiája (Living with COVID-19) szerint meg kell tanulni együtt élni vírussal úgy, hogy az ne járjon az egyéni szabadságjogok korlátozásával.

Ennek jegyében megszűnt az az előírás is, amely karanténra kötelezte azokat, akiknek koronavírus-tesztje pozitív lett. Megszűnt a kontaktkutatás is, és azoknak sem kell a továbbiakban elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba, és nincsenek teljes körűen beoltva a koronavírus ellen.

Csütörtöktől nem kötelező, csupán ajánlott a maszkviselés a londoni tömegközlekedési eszközökön.

Patrick Vallance tudományos főtanácsadó arra figyelmeztetett, hogy a következő néhány évben a Covid további változatai várhatók – és ezek súlyosabbak lehetnek, mint a korábban látottak.

Ezért, bár az ingyenes tesztelési rendszer nagy részét Angliában felszámolják, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy az Egyesült Királyság továbbra is részletes ellenőrzéseket és felügyeletet végezzen a Covid újjáéledésének és az esetlegesen felmerülő új változatok felderítésére.

Az Egyesült Királyság többi országában - Skóciában, Walesben és Észak-Írországban - fokozatosabb ütemben, de szintén megszüntetik a jogi korlátozásokat a következő hetekben.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá