Kormányinfó: Kegyeleti okokból nem közlik, hány oltott van a Covid-betegek között

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő közérdekű adatigényléssel fordult a kormányhoz, hogy a jelenlegi Covid-betegek oltottsági adatairól kapjon információt. 

Tizenöt nappal ezelőtt az Európai Parlament szakbizottságának tagjaként hivatalos közérdekű adatigénylést nyújtott be a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, a Miniszterelnökségnek és az Emminek, hogy megtudja:

a jelenleg kórházban ápolt covid-betegek, illetve az elmúlt időszakban elhunytak közül hányan és milyen vakcinával vannak és voltak beoltva.

Azóta lejárt a közérdekű adatigénylése megválaszolására rendelkezésre álló idő, és sem a minisztériumtól, sem Müller Cecília országos tiszti főorvostól nem érkezett válasz, Ezért a bírósághoz és az adatvédelmi hatósághoz fordul.

A politikus nehezményezi, hogy miközben a kormányzat folyamatosan közzéteszi az elhunytak életkorát és alapbetegségeit, a szerdai Kormányinfón „kegyeleti okokkal” indokolták a Covid-betegek oltottsági adatainak elhallgatását.

Érthetetlen, hogy ezeket az adatokat miért nem hozza nyilvánosságra a kormány – mondta Ujhelyi. - A kormány csak magát buktatja le azzal, hogy nem adja ki a kért adatokat”. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá