JAPÁN: Nincs oltáskényszer - mindenki szabadon dönthet, hogy kéri-e

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A japán egészségügyi minisztérium ésszerű, etikus megközelítést alkalmaz a Covid-oltásokkal kapcsolatban. Nemrég a vakcinákat szívizomgyulladásra és egyéb kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéssel látták el. Megerősítették továbbá elkötelezettségüket a nemkívánatos események jelentése mellett, hogy dokumentálják a lehetséges mellékhatásokat.

A japán egészségügyi minisztérium kijelenti:

„Bár minden állampolgárt arra biztatunk, hogy megkapja a COVID-19 elleni védőoltást, ez nem kötelező. Az oltást csak az oltandó személy hozzájárulásával adjuk meg, a tájékoztatást követően.”

Továbbá kijelentik: „Kérjük, saját döntése alapján vegye fel az oltást, megértve a fertőző betegségek megelőzésének hatékonyságát és a mellékhatások kockázatát. Beleegyezés nélkül nem adható be védőoltás.”

Végül világosan kimondják:

„Kérjük, ne kényszerítsen senkit sem a munkahelyén, sem a környezetében lévőket az oltásra, és ne tegyen hátrányos megkülönböztetést azokkal szemben, akik nem kaptak védőoltást.”

Ezenkívül hivatkoznak egy „Emberi jogi tanácsok” oldalra, amely utasításokat tartalmaz a panaszok kezeléséhez, ha az egyének munkahelyükön oltással kapcsolatos diszkriminációval szembesülnek.

Más nemzetek jól tennék, ha követnék Japán példáját ezzel a kiegyensúlyozott és etikus megközelítéssel.

Ezzel szembeállíthatjuk sok más nyugati országban alkalmazott vakcina-kényszerítést. Az Egyesült Államok egy esettanulmányt mutat be az arctalan bürokratikus hálózat által gyakorolt ​​orvosi kényszer anatómiájáról.

A bürokrácia olyan intézmény, amely hatalmas hatalmat gyakorol feletted, de nincs felelősségi köre. Ez ahhoz az ismerős frusztrációhoz vezet, amely gyakran kis léptékben tapasztalható a helyi DMV-nél, hogy bürokratikus körökben körbejárhatja a problémákat vagy a tisztességtelen gyakorlatokat. Úgy tűnik, hogy egyetlen tényleges személy sem tud segíteni, hogy a dolgok mélyére jusson – még akkor sem, ha egy jó szándékú személy őszintén segíteni szeretne.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá