KANADA: Hírzárlat van, mert már legalább félmillióan fogtak össze a változásért! (frissítve!)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kanadában hatalmas összefogás alakult ki a szabadságukért, a normális életükért küzdők között. Nem számít, ki oltott, és ki az oltatlan!Több mint 50 000 kamionsofőr és autós az utcákon, és közel 500 000 ezer szimpatizáló ember együtt az egészségügyi apartheid ellen országszerte. Január 22-én indult meg Vancouverből és várhatóan szombatra érnek a fővárosba. Ez kb. 4700 km. Az úton folyamatosan csatlakoznak hozzájuk.

Az út mentén mindenhol hatalmas lelkesedéssel, biztatással fogadják a Freedom Convoy 2022 demonstrálóit.

Az USA-ból is több ezer kamionos csatlakozott, az autósor csaknem 70 km, és Ottawába tartanak!

A hatalmas konvoj azért indult el az ország fővárosa felé, mert így kívánnak tiltakozni az új szigorítás ellen, miszerint a Kanadába belépő kamionosoknál a teljeskörű oltottság az elvárás január 15-től.

Az USA ugyanezt vezette be az államok területére behajtó kamionosoktól.

Az ottawai rendőrség nyilatkozta, hogy többféle forgatókönyvre készülnek, beleértve az erőszakos kitörések lehetőségét is. A rendőrség szerint 1000-2000 autós "tüntető" érkezése várható, de a helyzet óráról órára változik.

Justin Trudeau miniszterelnök így nyilatkozott az eset kapcsán:

"Van egy kisebb, Ottawába tartó csoport, aki elfogadhatatlan nézeteket vallanak. Ez számunkra teljesen elfogadhatatlan. Ők nem a kanadaiak véleményét képviselik".

(A képre kattintva látható a beszéde.)

A rendőrség elismeri a békés tiltakozáshoz való jogot, de ha a helyzet erőszakossá vagy fenyegetővé válik, akkor lépni fognak – mondta Soly, az ottawai rendőrfőnök.

A konvoj néhány támogatója, köztük néhány ellenzéki konzervatív törvényhozó, a közösségi médiában figyelmeztetett mindenkit, hogy a kamionosok tüntetése  ellátási gondokat eredményezhet, amit mindenki érezni fog. Erre reagált Omar Alghabra közlekedési miniszter. Biztosította a kanadaiakat, hogy nincs okuk attól tartani, hogy élelmiszerhiány alakul ki a fuvarozók miatt.

Donald Trump Jr. kedden a közösségi médiában támogatta a kanadai teherautó-konvoj harcát a „zsarnokság” ellen, és felszólította az amerikaiakat, hogy kövessék példájukat.

A kanadai politikusok véleménye a Freedom Convoy 2022-ről:

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke alaptalannak minősítette az ellátási lánc megszakításával kapcsolatos aggodalmakat, mivel a legtöbb kanadai kamionos be van oltva.
Erin O'Toole, a legnagyobb ellenzéki erő, a Konzervatív Párt vezetőjeként nem támogatta a tiltakozást, és aa kamionosok beoltása mellett érvelt.
Candice Bergen, az ellenzék helyettes vezetője írásos nyilatkozatot adott ki, amelyben támogatta a kamionosok békés demonstrációit.
Omar Alghabra, a közlekedési miniszter kijelentette, hogy a kamionosoknak elég idejük volt az oltásra, és aggodalmának adott hangot a "szélsőjobboldali, kis számú, de annál hangosabb ellenzék" veszélyes nézetei miatt.
Maxime Bernier, a québeci Beauce (választókerület) volt parlamenti képviselője és a Kanadai Néppárt vezetője határozott támogatója a konvojnak és a COVID-19-kormányzati korlátozások ellen nyilatkzik.
Andrew Scheer, a Kanadai Konzervatív Párt korábbi vezetője és a Regina-Qu'Appelle parlamenti képviselője támogatja a tiltakozást.
Garnett Genuis, Alberta konzervatív képviselője kinyilvánította, hogy támogatja az akciót, és felszólított az "értelmetlen vakcina-bosszú" azonnali befejezésére.
Martin Shields, Alberta konzervatív képviselője szeretne találkozni a tüntetőkkel Ottawába érkezésük után.

Frissítés!

A kocsisor mérete már nem 70 km, hanem 150 km hosszú!

Az ottawai érkezés tervezett időpontja 2022. január 29. 21.00.

Friss hír, hogy a 3 oltással rendelkező Justin Trudeau miniszterelnök covid fertőzött lett.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá