Bill Gates már egy következő járványról beszél

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A Microsoft alapítója, Bill Gates úgy látja, hogy igazán nehéz időszakban van a világ. A Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy a COVID, akárcsak a földrengések és a hurrikánok, mára az új rend része.

"Sok országban óriási a fáradtság a gazdasági megszorítások miatt. Hála Istennek, a vakcinák már megjelentek, de még így is mindenkit kihívás elé állít a logisztika és a kereslet. A tudományos munka fantasztikus. Az mRNS vakcinák feltalálása, a BioNTech nagyszerű munkája a Pfizerrel, a Modernával – ezek mérföldkövek.

"A nacionalista nézet nem segít rajtunk" - utalt Gates arra, hogy nagyon egyenlőtlen a világban az átoltottság. - "Az oltóanyagokat világszerte a lehető leghamarabb meg kell kapni  az egészségügyi dolgozóknak és az időseknek."

Gates elmondta, hogy az országok szabadon választhatják meg, hogy melyik vakcinát használják. Nincsenek függőségek. Ezeknek az oltóanyagoknak egy része szigorú szabályozási folyamaton ment keresztül, mások pedig nem – mondta. A "mások" alatt az orosz és kínai fejlesztésű vakcinákra célzott.

A koronaintézkedések miatti növekvő nyugtalanságról megjegyezte, hogy ez azért van, mert az emberek türelme fogy. De szerinte még legalább egy év, hogy a szabadságukat visszakapják az emberek.

Gates arra is figyelmeztetett, hogy az emberek nincsenek felkészülve a következő járványra. "Remélem, hogy két év múlva másképp fog kinézni a világ. Oltóanyagok, tesztek, gyógyszerek, epidemiológia, monitorozás – sok mindent lehet tenni" – hangsúlyozta a Microsoft alapítója.

"Ez a világjárvány rossz, de egy jövőbeli járvány tízszer olyan rossz lehet. Tehát globális válaszra van szükség".

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá