Nyomozás indult a gyanús lélegeztetőgép-beszerzési ügyletben

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A Román Számvevőszék (Curtea de Conturi a României) 4 millió eurónyi megrendelt, kifizetett, ám soha meg nem érkezett orvosi felszerelés hollétének kinyomozása miatt kérte a Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) vizsgálatát a román egészségügyi államtitkár és beosztottjai ellen - írja a Ştirile Românilor portál.

A romániai számvevőszék hivatali visszaéléssel vádolja Raed Arafat államtitkárt és közvetlen beosztottjait. A lélegeztető gépeket állítólag egy dél-koreai és egy svájci cégtől rendelték.

A számvevőszék jelentése szerint Arafat közvetlen beosztottai 2,5 millió dollárral nem tudnak elszámolni, ezt az összeget papíron egy dél korea-i cégnek fizették ki még tavaly, 400 lélegeztető gépért, amiből egyetlen darab se érkezett meg valójában Romániába.

A számvevőszék a következő személyeket vádolja hivatali visszaéléssel és sikkasztással: Raed Arafat, egészségügyi államtitkár, a SMURD rohammentő-szolgálat vezetője, Nagy Cornelia, az Országos Közbeszerzési Hivatal vezetője és Paul Iamandi tábornok, a Vészhelyzetek Főfelügyelőségének vezetője.

Arafat és munkatársai nem tudnak elszámolni azzal a közel 2 millió euróval sem, amiből egy svájci cégtől rendeltek 250 lélegeztető gépet, és állítólag ki is fizették ezeket. Ezekből sem érkezett meg egyetlen darab sem soha Romániába.

A Számvevőszék hivatali visszaéléssel és sikkasztással vádolja Arafatot és embereit.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá