JAPÁN: Figyelmeztető címkéket kapnak a vakcinák

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Japánban a szívizomgyulladásra figyelmeztető feliratok kerülnek a vakcinákra.

A Covid vakcinákat fel kívánják címkéztetni, hogy figyelmeztessen a veszélyes és potenciálisan halálos mellékhatásokra, például a szívizomgyulladásra. Ezen túlmenően az ország elkötelezett a nemkívánatos események jelentése mellett, és biztosítani kívánja az összes lehetséges mellékhatás elérhetőségét.

A japán egészségügyi hatóság ezen erőfeszítései éles ellentétben állnak a más országokban tapasztaltakkal, ahol mindent megtesznek, hogy a polgárokat rábeszéljék - sőt kényszerítsék az injekció beadására. Ahol nem beszélnek a mellékhatásokról és nem segítik a nemkívánatos események jelentését.

Japán a tájékoztatás után beleegyezés fontosságát és a testi autonómiát hangsúlyozza.

(A koronavírus-járványig a „tájékoztatás utáni beleegyezés” fogalma szentnek számított az egészségügyi szakemberek számára Nyugaton is.)

Japán aggodalmát fejezte ki a szívizomgyulladás kockázata miatt a Pfizer vagy a Moderna oltást kapott fiatal férfiaknál, és szigorú jelentési kötelezettséget vár el az egészségügy részéről.

A japán kormány bejelentette továbbá, hogy sem az állami, sem a magánszektor nem tehet diszkriminációt azokkal szemben, akik visszautasítják a covid injekciókat.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá