ANGLIA: Eltörlik a szigorításokat, pedig emelkednek a számok

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Csütörtöktől megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában, bár fertőződés esetén még kötelező az elkülönítés.

Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentése értelmében január 27-től megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások zöme.

  • Nem kell oltási igazolást bemutatni a belépés feltételeként azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt eddig kormányzati rendelkezés írta elő.
  • Már az iskolákban sem kell maszk. Sem az osztálytermekben, sem a közösségi terekben.
  • Visszavonták az otthoni munkavégzést szorgalmazó ajánlást is.
  • Megszűnt a maszkviselési kötelezettség a közösségi intézményekben, köztük a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban is. Nem büntethető, aki nem visel maszkot - bár az egyes intézmények saját hatáskörükben továbbra is kérhetik azt.

Londoni polgármestere, Sadiq Khan kéri, hogy a londoni tömegközlekedésben továbbra is használják a maszkot az utasok. Aki ezt nem teszi, megtilthatják az utazását. Viszont nem büntethető.  
Boris Johnson a korlátozások feloldását a sikeres oltási kampánnyal magyarázta, valamint azzal, hogy tetőzött az omikron koronavírus-variáns okozta fertőződések száma.

Koronavírus-fertőződés esetében egyelőre kötelező a karantén, de a kormány rövid időn belül ezt a kötelezettséget is meg akarja szüntetni.

Skóciában, Walesben és Észak-Írországban az angliainál is szigorúbb intézkedések voltak érvényben, de a helyi kormányok sorra jelentik be a korlátozások visszavonását vagy jelentős enyhítését.

Emelkedő fertőzésszám

A legfrissebb adatok szerint Egyesült Királyságban 102 292 Covid-fertőzést és 346 halálesetet jelentettek. Az előző 24 órában 94 326 embernél mutattak a tesztek pozitivitást, és 439-en hunytak el.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá