IZRAEL: Vasárnap éjjeltől lezárják a határokat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A koronavírus omikron változatának terjedésének megfékezésére Izrael lezárja határait a külföldiek előtt. A korlátozások várhatóan vasárnap este lépnek életbe. Jelenleg egy Omikron-esetet erősítettek meg Izraelben, és további gyanús eseteket is vizsgálnak.

Az izraeli kormány éjszakai ülésen döntött úgy, hogy 14 napra lezárja a határokat a külföldiek előtt a koronavírus új Omicron-változata terjedésének megfékezése érdekében. Egyelőre annak, aki bármely országból visszatér Izraelbe - beleértve a beoltott izraelieket is - PCR-tesztnek kell alávetni Izraelbe való belépéskor, és három napra el kell különítenie magát. A be nem oltott izraelieknek hét napig elkülönítve kell lenniük, ha a teszt negatív. Az új korlátozások vasárnap este lépnek életbe.

Izrael a világon az első ország, amely lezárja határait a SARS-CoV-2 új változata, az Omikron miatt. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) "aggasztónak" minősíti a SARS-CoV-2 B.1.1.529 (Omikron) változatát, amelyet először Dél-Afrikában észleltek. Az EU egészségügyi hatósága, az ECDC komoly aggodalmakról beszél, hogy a változat jelentősen csökkentheti a koronavédőoltások hatékonyságát és növelheti az újrafertőződések kockázatát. A változat pontos hatásait még nem határozták meg.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá