AUSZTRÁLIA: Rémálom, ami most zajlik

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az ausztrál hadsereg megkezdte az északi területek lakosainak erőszakos kitelepítését a darwini Howard Springs-i karantén „létesítménybe”, miután kilenc új Covid-19-esetet azonosítottak Binjari közösségében.

A lépés azután történt, hogy szombat este kemény bezárásokat vezettek be mind Binjari, mind a közeli Rockhole közösségében.

„Binjari és Rockhole lakóinál már nem lehet az eddigi 5 okból sem elhagyni az otthonát – mondta Michael Gunner, az északi terület főminisztere. Eddig élelmiszer vásárlásra, két órás testmozgásra, gondozás, munka vagy oktatás céljából lehetett elhagyni a lakhelyet. mostantól "csak orvosi kezelésre, sürgősségi esetben vagy a törvény által előírt esetekben indulhatnak el.”

„Nagyon valószínű, hogy ma több lakost helyeznek át Howard Springsbe, akár pozitív esetként, akár szoros kapcsolatként” – folytatta, hozzátéve: „Már 38 közeli kontaktot azonosítottunk Binjariból, de ez a szám növekedni fog. Azt a 38-at most áthelyezik.”

„Tegnap este felvettem a kapcsolatot a miniszterelnökkel. Hálásak vagyunk a mintegy 20 ADF-személyzet, valamint a katonai teherautók támogatásáért."

A “deportálással” kapcsolatban Jamie Chalkner rendőrfőnök azt nyilatkozta az NT News-nak“Tisztában vagyunk azzal, hogy ez bizonyos hatással lehet az emberek mentális egészségére és általános közérzetére is.”

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá