IZRAEL: Az új covid betegek többsége átoltott személy

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A Pfizer-vakcina hatékonysága a Delta-variánssal szemben „gyengébb”, mint azt az egészségügyi szakemberek remélték - jelentette ki Naftali Bennett izraeli miniszterelnök pénteken. Így fogalmazott:

"Nem tudjuk pontosan, hogy a vakcina milyen hatékony, de kevésbé, mint remélték".

A miniszterelnök megbeszélést tartott az egészségügyi vezető tisztségviselők és miniszterek körében, hogy megvitassák a vírus kezelésének következő lépéseit, figyelembe véve az izraeli számokat és a Delta mutáns előrehaladott terjedését a világban - beleértve a magas beoltottságú országokat, úgy mint Nagy-Britannia, Izrael és az Egyesült Államok. 

Március óta a koronavírus-esetek legnagyobb számát diagnosztizálták csütörtökön, a tesztek 1,52% -a pozitív volt. Míg a napi esetszám növekszik, a súlyos állapotban lévők száma nem.

52-en vannak jelenleg intenzív ellátásban. Érdekes összehasonlítás, hogy áprilisban, amikor körülbelül ennyi, 5900 aktív  volt, majdnem hétszer (!) annyi súlyos állapotú beteg volt, mint most - 340 fő.

Ennek magyarázata, hogy a jelenlegi vírushordozók majdnem fele iskolás korú, a másik fele pedig be van oltva. Mindkét csoportnál nagyon valószínűtlen, hogy a betegség súlyos formái kialakulnának. Jelenleg a súlyos állapotban lévő betegek többsége oltott.

"A kritikusan megbetegedett esetek százaléka ma 1,6%, szemben a 3. hullám hasonló szakaszában tapasztalt 4% -kal" - áll a tájékoztatóban.

A kormány a gyorstesztelésre helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor pár korlátozást visszahoz.

Például esküvők vagy nagyobb rendezvények esetén a részvételt oltáshoz vagy friss negatív koronavírus-teszthez kötik, és az embereknek maszkot kell viselniük. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá