Így ágyaz meg a média a harmadik hullámnak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Érdekes jelenségre hívják fel az olvasók figyelmét egy német oldalon. Azt mutatják meg, milyen módszereket alkalmaz a média, hogy előkészítsen egy új eseményt jelen esetben egy újabb járvány-szakaszt. Nem nehéz felfedezni a hasonlóságot a hazai helyzettel.

"A harmadik koronahullám egy hete uralja a címlapokat. Becslések, modellek és szakértői nyilatkozatok bizonyítják, hogy a koronamutációk miként váltják ki a fertőzések új hullámát. Karl Lauterbach (politikus, egészségügyi szakértő) egyenesen így fogalmaz "ez egy új járvány kezdete".

A harmadik koronahullámot a média már bejelentette - számos változatban, sokszor ismételve - a teljes médiafelületen.  ismétlésben és az egész német médiakertben. Karl Lauterbach bejelentette : "Már a harmadik hullám elején járunk". Az MDR figyelmeztetett : „Közelít a harmadik korona hullám”, és a Deutsche Welle szerint: „Elérte a harmadik corona hullám Németországot”. A Tagesspiegel már látja "a harmadik hullám jeleit". Az FAZ azt kérdezi : "Lassan felerősödik a harmadik hullám?". És nemcsak egy lehetséges "harmadik koronahullámról" , hanem már "negyedik vagy ötödik hullámról" is beszámol.

Karl Lauterbach: "Ez nem harmadik hullám. Ez egy új járvány kezdete".

"A brit B.1.1.7 mutáns" "Németországban is előre tört". "A vizsgált pozitív COVID-19 minták aránya hétről hétre megduplázódik, így exponenciálisan növekszik. Hamarosan felváltja a hagyományos változatot." Ez azért aggasztó, mert a koronavírus ezen változata "valószínűleg 35-40 százalékkal fertőzőbb, mint a korábbi". Ez azt jelenti, hogy a reprodukciós érték (R) jelentősen növekedhet.

A Robert Koch Intézet a hétnapos R-értéket szombaton 1,07-nek adta. Az intézet elnöke, Lothar Wieler figyelmeztet :

"Lehet, hogy ismét fordulóponton vagyunk. Úgy tűnik, az elmúlt hetek csökkenő tendenciája nem folytatódik."

Az MDR  azzal érvel, hogy ha az R-érték 1 felett van, az "az új fertőzések exponenciális növekedéséhez" vezet. Tehát "a félelmetes harmadik hullám küszöbön áll."

Lauterbach ráerősít: "A számok azt jelzik, hogy egy harmadik hullám elején vagyunk."

A lezárás elég erős volt ahhoz, hogy "kiszorítsa a régi vad típusú változatot". De most "az új változatok tovább bővülnek". A brit mutáció sokkal fertőzőbb, ami kedvez a terjedésnek:  "A harmadik hullám egy új járvány kezdete is."

Ha lazítunk, akkor a "turbovírus" harmadik hulláma fenyeget

Már  február 16-án a FAZ  "nyugtalanító fejleményről" számolt be. A könnyebben terjedő mutánsok aránya" egyre jobban növekszik. Egyes előrejelzések szerint az új vírusváltozatok "a fertőzések számának exponenciális növekedéséhez" vezethetnek. Eszerint "már március elején megkezdődhet egy harmadik hullám, amely ellen a küzdelem sokkal nehezebb lesz, mint a korábbinál" - "ha a lakosság viselkedése változatlan maradna".

Az FAZ "korábbi becslésekre" támaszkodik a brit Corona B.1.1.7 változat esetében, amely szerint "az eredeti vírusnál legalább 1,4-szer nagyobb reprodukciós szám" jellemzi. E vírusváltozat széles körű elterjedése küszöbön áll.

A szakértők figyelmeztetnek

A bejelentett harmadik hullám fő médiaszereplői is ki vannak már jelölve - Christian Drosten Charité virológust, aki már most vészjósló korona-előrejelzést tett a nyárra. És mint egy látnok, jelzi, mi várható:

"Amikor az időseket és talán a kockázati csoportok egy részét is beoltják, óriási gazdasági, társadalmi, politikai és talán jogi nyomás nehezedik a szigorítások enyhítésére vagy megszüntetésére. És akkor rövid időn belül sokkal több ember fertőződik meg, mint amennyit most el tudunk képzelni. Akkor majd nem napi 20 000 vagy 30 000, hanem napi 100 000 esetszám lesz. "

A média-hálózat Anita Schöbel matematika professzor intelmeit is ismerteti:

"Az oltási hatás és a szezonális hatás még nem képes kompenzálni a vírus mutációja által okozott új dinamikát. A B.1.1.7 tovább fog terjedni, különösen, ha márciustól lazítunk. Eltarthat egy ideig, amíg ez kézzelfoghatóvá válik. A vírus először lassan kúszik fel - majd hirtelen megugrik. "

Anita Schöbel napi 100 000 esetszámot vizionál

Szimulációk során Schöbel és munkatársai kiszámolták, hogy a halálozás csökken a nyár elején - "az oltások miatt". De, "ha az új fertőzések száma a kikapcsolódás hatására drámaian megnő, azok ismét betegségekhez és halálhoz vezetnek". Ez nagyban függ attól, "hogyan viselkednek az emberek". Schöbel óva int az enyhítésektől.

Ha például "iskolák, üzletek, fodrászok visszatérnek a rendszeres működéshez", akkor "ismét sokkal több kapcsolat lesz" - és ez beláthatatlan következményekkel jár. Az "új változat" alattomosan felkúszik, és "könnyen újra berobbanhat az esetek száma".

"De ha úgy folytatnánk, mint korábban, akkor nagyobb esélyünk lenne az új változat ellen lépni, mert ezután nyomonkövetéssel ellenőrizhetjük az esetek számát."

Schöbel belátja, hogy a koronakorlátozásokat "nehéz elviselni egy év után". Vélemények szerint azonban "hosszú távon jobb, ha az intézkedéseket egy kicsit tovább tartják, majd fenntarthatóbban képesek nyitni". A "NO-COVID" lenne a legjobb megoldás, ez azonban jelenleg "irreális": "Ehhez minden határt le kellene zárni a világ minden országában.

Maszkok és teszt, teszt, teszt

Kristan Schneider matematika professzor nyilatkozza, hogy a melegebb hőmérséklet "lassan csökkenti a fertőzés kockázatát". De elkerülhetetlennek tartja a lezárás húsvét környékéig tartó folytatását. Addig az iskoláknak is zárva kell maradniuk. Igaz, a gyermekek és fiatalok általában tünetmentesek, de a koronavírus "titkos" hordozóiként működnek. (Megj.: Ezt egy matematika professzor csak tudja!)

A Schneider az FFP2 maszkok széleskörű használatát szorgalmazza, és bírálja az embereket, "hogy szinte senki sem viseli őket helyesen". Az oltási kampányt a koronaválság kiútjának tekinti. Igazolni is tudja az állítását: egy modellből kiderült, hogy "az oltás előnye sokkal nagyobb, mint a lehetséges kár": "Az oltás a legbiztonságosabb és legolcsóbb stratégia a vírus megszabadulása érdekében". Elismeri azonban, hogy "új mutációk" jelenhetnek meg, amelyek ellen az oltás nem véd, és az egész játék újrakezdődne. A matematikus tudja mit kell tenni:

"A legfontosabb az, hogy a lakosság gyorsan beoltassa magát, és továbbra is betartsa az érintkezési korlátozásokat.+ És hogy az emberek lelkiismeretére hasson, elmondja, hogy "ha mindenki helyesen viselte volna a maszkot, és mindenki úgy viselkedett volna, mintha ő is fertőző lenne, a vírus már nem létezne."

Dirk Brockmann, a professzor a Biológiai Intézet munkatársa a koronatesztek további széleskörű alkalmazását hirdeti:

"A további tesztelésnek hatalmas jelentősége lesz. A tesztelés egy "oltás ", amely csak egy-két hétig tart. Ha valaki pozitív eredményt mutat, azonnal otthon maradhat."

Brockmann nem akarja megjósolni, hogy lesz-e harmadik hullám. A fertőzés dinamikáját "rendkívül nehéz megérteni" - hasonlóan a "részvényárakhoz".

Clemens Wendtner a müncheni Schwabing klinikáról, már január végén egy negyedik és ötödik koronahullámról beszélt.

A "harmadik hullám" már megérkezett a média balszárnyára is. A MLPD Red Flag főcíme: "Állítsuk meg a harmadik hullámot! Valódi zárlatot azonnal!" Szükség van egy "azonnali és következetesen kemény lezárásra", amely magában foglalja "az összes nem elengedhetetlen termelő létesítmény bezárását egész Németország számára". 

Záró gondolat

"Minél többet hallunk nyilatkozatokat, annál inkább hajlamosak vagyunk elhinni őket - az agyunk gondoskodik erről. Ez manipulálhatóvá tesz bennünket. De megvédhetjük magunkat." - írta a Deutschlandfunk Nova még 2020. november 18-án.

Henning Beck idegtudós elmagyarázza, hogy a bizonytalanság érzékenyebbé teszi az embereket az igazsághatásra - „elcsábíthatók”. A döntő tényező az állítás gyakorisága. Ha az agy sok hasonló információt kap, akkor a bizonytalanság pillanatában világosságot kell kapnia. A gyakoriság, az ismétlődés a fontosságot hangsúlyozza, az egyéb információk pedig rejtve maradnak.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá