Mindig a legfontosabb kérdés – MIÉRT?

Az első lépés: fejezd be az aggódást!

Az okokat keresve és megtalálva meg tudjuk érteni, hogy mi mozgatja az embereket, a társadalmunkat, sőt az egész világunkat, így logikusan gondolkodva meg tudjuk jósolni a folyamatok lehetséges kimenetelét, meg tudjuk jövendölni a várható változásokat.

Az elmúlt 150 év gazdasági folyamatait elemezve, láthatjuk, hogy a kapitalista rendszer a végéhez ért, mert már nincs hova fejlődnie. Az eddigi növekedése, fejlődése mindig extenzív módon valósult meg. A kapitalizmus fejlődéséhez mindig szükség volt kiszipolyozásra alkalmas nem kapitalista területek jelenlétére. Mivel ezen a bolygón már nem maradtak kizsákmányolható területek, ezért a fejlődés a 2000-es évek elején leállt, állandósult válságot hozva létre, amely 2008 óta nyilvánvalóvá vált. A 2008-as válság mind a mai napig tart és nem is fog megoldódni, mert a kapitalista rendszer a végéhez ért. Ezt próbálják álcázni először a papírpénz mértéktelen nyomtatásával, majd a pandémiára fogott lezárásokkal („lock-down”).

A ma élő emberek felelőssége óriási – hogy döntünk, mit teszünk vagy nem teszünk, ez évszázadokra fogja meghatározni az egész emberiség jövőjét. A végkifejletet az fogja meghatározni, hogy milyen mértékben fognak felébredni, megvilágosodni az emberek, lerázva magukról az évszázados megtévesztő ideológiák hazugságait.


Szólj hozzá