Hazai helyzetkép a gyerekek oltásáról

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

185 ezer diák élt nyáron az oltás lehetőségével - olvasható a hivatalos koronavírus-tájékoztató portálon. 

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az országos oltási munkacsoport vezetője hozta nyilvánosságra a friss adatot. Hozzátette: az augusztus végi, szeptember eleji iskolai oltási akcióban további csaknem 50 ezren kapnak oltást. A két szám együtt már "tiszteletre méltó", de még inkább növelni kell a gyerekek átoltottságát, mert át tudják adni a fertőzést - emelte ki. A pedagógusok körében már 85 százalékos az átoltottság a koronavírus elleni vakcinával - tette hozzá. 

Most nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése, de tiltani sem fogják azokat. A kormány arra készül, hogy az egész idei tanévet jelenléti oktatással tudja végigvinni - mondta György István.

A hírt sokan kommentálták a portál Facebook oldalán is. Tanulságos! Itt olvasható ez a vélemény is:

Azért oltattam be magam, mert középsuliban nem engedtek volna el gyakorlatra, ezáltal nem lett volna meg az érettségim.. Meg azért, mert "nem kötelező", de ha egyetemre akarsz járni, akkor csak úgy tudsz, ha beoltatod magad.

A hivatalos anyagból kimarad egy fontos szám: Hány gyerek tartozik a 12-17 éves korosztályba? Kb. 600 ezer fő.

És a hazai kutatási eredmények híján véletlenül sem olvasni a CDC tanulmányáról a 12-17 éves fiatalok körében, akik Pfizer vakcinát kaptak. 397 jelentés érkezett szívgyulladásról és 14 haláleset.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (CDC) által a múlt héten közzétett tanulmány 9246 nemkívánatos eseményt mutatott ki 12-17 éves serdülők körében, beleértve 863 súlyos eseményt, 14 halált és 397 szívizomgyulladást. Erről bővebben ITT

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá