Ez nem vicc: ezért zártak be egy üzletet 60 napra, és még 500 ezer forint bírságot is kaptak!

Meddig akarják még feszíteni a húrt?

Két hónapra bezáratott egy nagyatádi pékséget a rendőrség, de emellett még fél milliós bírságot is kiszabott. A bezárás oka, hogy az idősek vásárlási sávjában kiszolgáltak egy urat, akiről kiderült, még nincs 65 éves.

Mi volt a bűnük? A pékségben nem infózták le, hogy a maszkban és szemüvegben belépő 60-as férfi elmúlt már 65, vagy csak ezután tölti be. Jól meg is büntették őket a rend éber őrei. Az üzlet eladója a Facebookon számolt be az esetről:

"Kedves Vásárlóink!
Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy üzletünket a mai napon a rendőrség bezáratta!
Őszintén elmondjuk Mindenkinek a bezárás okát:
2020.11.27.-én 10:10-kor a pékségben kiszolgáltunk egy idősebb urat (aki 60 pár éves lehetett,de nem haladta meg a 65. életévét.)
Ezért az üzletünket büntetésül azonnali hatállyal 60 napra bezáratták!
Szeretnénk elnézést kérni minden vásárlótól,hogy mától 60 napig nem tudjuk kiszolgálni!
Amennyiben nem történik változás 2 hónap múlva újult erővel várunk vissza meglévő, illetve új termékekkel, színvonalas pékségünkben minden kedves Vásárlót!
Megértésüket nagyon szépen köszönjük, kitartást és jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Európa Pékség / Albán Pékség
Buci & Luci Kft"

Mint kiderült a rendőrség egy bejelentésre ment ki!  A tulajdonos fia úgy sejti, hogy egy szervezett akció áldozatai lettek, hiszen a rendőrök már várták az ominózus vásárlót, amikor kilépett a boltból. Az is lehet, hogy konkurenciaharcról van szó, hiszen népszerű az üzletük. Persze nem vethetjük el azt az eshetőséget sem, hogy a rendőrök által felkért beépített ember volt az illető...

Vajon az egyre több és magasabb összegű - egyébként jogtalan - büntetésből jutalékot kapnak? Meg kell állítani ezt a visszataszító folyamatot, ezért az ilyen eseteket azonnal jogi útra kell terelni, hiszen a boltos nem hatóság, így igazoltatni sem tud senkit, hogy megállapítsa az életkorát. Sajnos egyre több az ilyen hatósági túlkapás, ezért senki ne hagyja, hogy megfélemlítsék, csak azért, mert olyan rendeletekre hivatkoznak, amik alapvetően is sokszor jogsértők.

A rendőri intézkedés után a pékség dolgozói az üzlet elé kitették a friss péksüteményeket, amit ingyen el lehetett vinni. A rendőrök újra odamentek, igazoltattak, de akkor már nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.

Somogyban volt egy hasonló büntetés a közelmúltban. 60 napra záratta be a rendőrség a berzencei Lord Panzió éttermét, és 500 ezer forintra bírságolta meg. Ott a büntetés oka az volt, hogy az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment le sörért a pulthoz.

És persze mindez csakis azért van, hogy „védjenek” bennünket, és a koronavírus ne terjedjen...
Szolgálunk és védünk! Vagy inkább kiszolgálunk és vétünk?


Szólj hozzá