NÉMETORSZÁG: Már most riogatják az oltatlanokat az őszi szigorítások miatt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Helge Braun (CDU) kancellária miniszter bejelentette, hogy az oltatlanok ősszel korlátozásokkal kell, hogy számoljanak.

Németországban őszig a járványügyi számok nagyon megnőhetnek, és szerinte ekkor már a be nem oltott teszteltek sem engedhetnek meg maguknak bizonyos dolgokat. A beoltottak viszont több szabadsághoz jutnak ha jön a 4. hullám - mondta a politikus.

Azzal kell majd számolni, hogy annak ellenére, hogy már nagy az átoltottság, bizonyos dolgok, mint pl. étterem, mozi és stadionlátogatások a tesztelteknek és az oltatlanoknak nem lesznek elérhetőek, mivel a rizikó túl nagy, mondta a politikus. Ennek addigra megteremtik a jogszabályi hátterét is.

Szeptember 26-án lesznek a választások Németországban. Addig a járványügyi számok az egészségügyi miniszter szerint is radikálisan meg fognak nőni.

A megbetegedések szintje elérheti a történelmi csúcsot. A sok fertőzött ember minden beoltatlan kapcsolattartója karanténban lesz. A cégek munkafolyamataira gyakorolt ​​hatásai óriásiak lehetnek, amint ez már Nagy-Britanniában is megfigyelhető – mondta Braun.

Ha a járványügyi helyzet súlyosbodik, az iskoláknak sem lesz könnyű dolguk: Braun számára egyértelmű, hogy a szülők, tanárok, iskolai buszvezetők mind be kell, hogy legyenek oltva. A maszkkötelezettséget a tömegközlekedésben és az iskolai oktatásban meg kell tartani, mert a távolságtartás és a szellőztetés nem elég. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá