GIBRALTÁR: Ilyen szigorításokat vezettek be a teljesen átoltottság ellenére

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Gibraltár felfüggeszti a hivatalos karácsonyi ünnepeket a Covid-19 fertőzések növekedése miatt. A kormány óvatosságra int, és kéri, hogy kerüljék a tömeges összejöveteleket, lehetőleg viseljenek maszkot és tartsák be a biztonságos távolságot.
Gibraltáron október óta folyamatosan nőtt a Covid-19 fertőzések száma, amely az elmúlt napokban nagyon megugrott - annak ellenére, hogy a teljes lakosság be van oltva.

A kormány amellett, hogy bejelentette, lemondja a hivatalos karácsonyi ünnepségeket, hivatalos fogadásokat és egyéb hasonló találkozókat, arra kéri a lakosságot, hogy a szabályok betartása mellett rendszeresen szellőztessenek, és legalább négy hétig tartózkodjanak mindenféle összejöveteltől.

A maszkokat továbbra is az egyik leghatékonyabb módszernek tartják a terjedés csökkentésére, és  Gibraltáron kötelező használni őket az üzletekben és szupermarketekben, valamint az egészségügyi és egészségügyi intézményekben; tömegközlekedés; temetéseken zárt vagy ritkán nyitott istentiszteleti helyen és a repülőtéri terminálban.

A Covid-19 elleni oltás emlékeztető kampánya jelenleg is zajlik a 40 év felettiek, az egészségügyi dolgozók és más veszélyeztetett csoportok számára.

A kormány 2020 karácsonyi covid-kampány grafikája:

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá