Felvételi zárlat a Szent János kórház sebészetén - több dolgozó és beteg lett covidos

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Több dolgozó és beteg covidos a Szent János kórház sebészeti osztályán – írja a Népszava. A kórház főigazgatója felvételi zárlatot rendelt el még péntek délután. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem fogadnak új beteget a sebészeti osztályon, csak a már ott kezelteket látják el.

A hét elején kiderült, hogy egy orvos Covid-fertőzött, őt azonnal karanténba küldték. Pénteken további egy dolgozó és egy beteg lázasodott be.  Ezért leszűrték az összes munkatársat és bennfekvőt. A tesztelés nyomán találtak még három pozitívat.

A Népszava intézményi forrásból úgy tudja, hogy egy hete már a Szent Margit kórházból is több tucat fertőzöttet szállítottak Covid-osztályokra. A szakember elmondta azt is, hogy miután az oltottak körében viszonylag enyhe, nátha-szerű tüneteket okoz a most fertőző delta-mutáció, ezért sokan nem is gondolnak arra, hogy Covid-fertőzöttek. Viszont ők is továbbadhatják a vírust. 

Mint emlékezetes:  június eleje óta, akinek nincs védettségi igazolványa, csak két napon belül készült negatív PCR-teszt birtokában mehet halasztható műtétre vagy rehabilitációra. Más, a vírus szempontjából kockázatosnak ítélt beavatkozások (endoszkópos/bronchoszkópos, légzésfunkciós, fül-orr-gégészeti vizsgálatok) előtt antigén gyorstesztet végeznek, ez ingyenes. Csakhogy a védettségi igazolvány továbbra sem véd a vírus fertőzés ellen, ezért valamennyi kórházba kerülőnek biztosítani kellene a térítésmentes PCR-tesztet.

A Szent János kórházban hétvégén a sebészetet takarítják, fertőtlenítik, majd újabb teszteket végeznek, s amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá