BRAZÍLIA: Az elnök nem akar újabb szigorításokat, és nem kér oltást továbbra sem

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Jair Bolsonaro brazil elnök csütörtökön azt mondta, kormánya nem fog további korlátozásokat bevezetni az országban nemrég felfedezett SARS-CoV-2 omikron variáns elleni küzdelemre, és elutasította a szigorúbb intézkedéseket, mivel az sértené a polgári szabadságjogokat.

Bolsonaro szerint a vakcinák még mindig "kísérleti" stádiumban vannak, és a vakcinaútlevelek a hatóságok erőfitogtatását jelképezik. Azt is mondta, hogy az oltásnak szabad választásnak kell lennie minden állampolgár számára.

Bolsonaro, aki a járvány kezdete óta figyelmen kívül hagyta az egészségügyi protokollokat, máig nincs beoltva.

Brazília egészségügyi minisztériuma csütörtökön újabb két esetet erősített meg az országban az új variánsról.

Ez a két ember, akik Dél-Afrikában szálltak fel egy repülőgépre, átutazták Etiópiát, leszálltak Guarulhosban, és végül Brazíliába érkeztek. Az egyiknél enyhe tünetei vannak a betegségnek, a másik tünetmentes.

A szerdai Sao Paulóban megerősített három esettel ötre emelkedik a brazíliai Omikron megerősített eseteinek száma. Nyolc személy vizsgálata még folyamatban van.

(Megjegyzés: Brazília lakossága 212,6 millió fő. Talán nem kellene kiátkozni az elnököt a nemzetközi politika prominenseinek, ha nem kongatja a vészharangokat 10-12 omikronos ember miatt.)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá