Egy nap alatt megduplázódott a védettségi kártya miatti megkülönböztetés elleni petíciót aláírók száma

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Pénteken délben írtunk arról, hogy a pár napja a védettségi kártya miatti diszkrimináció ellen létrejött petíciós oldal támogatói száma elérte a 10.000-t. Szombat reggelre az aláírók száma megkétszereződött! Már 20.000 fölött van!

Az oldal létrehozói számára 350.000 a cél. Azért ennyi, mert 343 ezer ember akaratára hivatkozik a kormány a védettségi igazolvánnyal járó többletjogok, illetve az azzal nem rendelkezők megkülönböztetése kapcsán.

ELŐZMÉNY

A kormány által kezdeményezett „Újraindításról szóló konzultáció” hét kérdést tartalmazott, egyik a védettségi igazolványról:

„Azok, akik beoltatják magukat, vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?”

Az online szavazás eredménye:

65% -TÁMOGATOM  (ez 343.321 fő)
35% - NEM TÁMOGATOM (ez 184.865 fő)

343 ezer fő  a magyar lakosságnak csupán 3,5%-a! Mégis a politikusok rendre azzal hárítják a diszkrimináció miatti kritikákat, hogy a magyar lakosság körében kétharmados támogatottságot élvez a kártya megkülönböztető jellege.

Május 1-től már tudjuk, mivel jár, ha valakinek van ilyen kártyája, és mitől fosztják meg azt, akinek nincs. A védettségi kártya miatti megkülönböztetés megosztja a lakosságot.

A petíció így hangzik:

Egyetértek a védettségi kártya miatti megkülönböztetés eltörlésével!

Az online petíciót ITT lehet aláírni.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá