Kutyákkal szagoltatnák ki, hogy ki koronavírusos

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

„Öt német és egy belga juhászkutyát használnának arra, hogy a nagyszebeni nemzetközi repülőtéren kiszagolják a koronavírussal megfertőződött betegeket” – írja a maszol.ro.
A projektre még tavaly szeptemberben választották ki a kutyákat, idomításukat a temesvári járványkórháztól kapott szagmintákkal kezdték meg, majd több szeben-megyei Covid-kórház is bekapcsolódott a projektbe.

A kutyák kiképzéséhez szagmintákat használtak, amelyeket olyan koronavírusos betegektől gyűjtöttek be, akik még nem kezdték meg a gyógyszeres kezelést.  A kutyákat először a nagyszebeni nemzetközi repülőtéren vetik be, a külföldi járatok esetében, a megyei közegészségügyi igazgatóság ellenőrzőpontja előtt.

A dolog azonban tudományos szempontból is több helyen sántít, ugyanis egyetlen, általában 14 nap alatt  lezajló légúti fertőzés  sem okoz olyan szagelváltozásokat egy emberi szervezetben, mint például a rég fennálló cukorbetegség, májbetegség, vagy daganatos betegségek, melyek esetében a beteg szervezetében keletkezhetnek olyan anyagok, melyektől annak testszaga megváltozik.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá