Dánia után Norvégia is lazít: A tisztifőorvos bejelentette, hogy a járvány véget ért

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A Norvég Közegészségügyi és Fertőzés-ellenőrző Intézet megállapította, hogy jelentősen lecsökkent a kórházban lévő koronavírus betegek száma. Júliusban mindössze öt haláleset történt, országosan pedig csak 14 beteget szállítottak kórházba.

"A járvány véget ért" - mondta Preben Aavitsland, a Norvég Közegészségügyi és Fertőzés-ellenőrző Intézet főorvosa.

Aavitsland bízik abban, hogy nem lesz újabb járványhullám, és úgy véli, hogy az élet fokozatosan visszatérhet a világjárvány előtti állapotokhoz.

"Májusban, júniusban és júliusban összesen 23 877 esetet regisztráltunk, és 25 személy hunyt el".

Az orvos becslése szerint 2021 májusában és júliusában a fertőző halálozási ráta (IFR), azaz a vírussal meghalt emberek aránya 0,05 és 0,2 között volt. Svenn-Erik Mamelund, az Oslói Egyetem demográfiai kutatója szerint egy tipikus influenza szezonban az IFR 0,1 körül van.

A norvég egészségügyi hatóságok májusban bejelentették, hogy a Johnson & Johnson és az AstraZeneca által gyártott vakcinákat a több európai országban jelentett mellékhatások miatt.csak azok kapják meg, akik szeretnék. Senkit nem köteleznek rá.

Norvégia megállapította, hogy nyolc magas vérnyomásos beteg közül négy meghalt március 11-én. Dánia hasonló aggályokat vetett fel, és ott is abbahagyták az AstraZeneca vakcinák beadását.

Bár a vérrögök elsősorban az AstraZeneca vakcinával voltak láthatók, a hatóságok azt javasolták, hogy ne adják be a Johnson & Johnson vakcinát, mert az az oltóanyag is ugyanazt a képletet használja.

A Norvég Közegészségügyi Intézet igazgatója, Camilla Stoltenberg kijelentette:

"Azok a ritka, de súlyos mellékhatások, amelyeket az AstraZeneca esetében tapasztaltunk, a Janssen használata során is jelentkeznek."

Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá