Dánia szeptember 10-én feloldja az összes Covid-korlátozást

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A dán egészségügyi minisztérium szerint a magas szintű átoltottság azt jelenti, hogy a vírus „már nem jelent veszélyt a társadalomra” - írja a The Guardian.

Dániában szeptember 10-től a Covid-19 már nem számít "olyan betegségnek, amely kritikus veszélyt jelent a társadalomra", vagyis minden fennmaradó különleges járványügyi korlátozás megszűnik.

Az ország egészségügyi minisztere, Magnus Heunicke a múlt hét végi sajtóközleményében azt mondta, hogy

"A járvány kordában van, rekord magas az oltási arányunk. Így szeptember 10-én elhagyhatunk néhány különleges szabályt, amelyeket korábban be kellett vezetnünk a Covid-19 elleni küzdelemben.”

A Covid-19-et „szociálisan kritikus betegségnek” minősítő rendeletet a dán parlament járványbizottsága 2020 március 10-én fogadta el, és 2021. szeptember 10-én érvényét veszti - írja a thelocal.dk.

Újra megnyíltak az éjszakai klubok és diszkók, a bárok és éttermek hajnali két óra óra után is nyitva maradhatnak, a bárokban, éttermekben és edzőtermekben is feloldottak minden korlátozást, nincs szükség "koronaútlevélre", és szabadon szervezhetők a zenei fesztivál. Szabad a gyülekezés, és sehol nem kell maszkot viselni.

A koronavírust továbbra is fertőző betegségnek minősítik, amely „veszélyes a közegészségügyre”, így a kormány és az egészségügyi hatóságok további hatásköröket kapnak az emberek tesztelésére és az egészségügyi adatok gyűjtésére és megosztására. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá