Bill Gates már most figyelmeztet a következő járványra

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Ez a járvány rossz, de egy jövőbeli járvány "tízszer" is rosszabb lehet - mondta. Ő már csak tudja...

Bill Gates bírálta az "oltási nacionalizmust" és a járványkezelés átgondolatlanságát. Arra is figyelmeztetett, hogy az emberek nincsenek felkészülve a következő járványra.

A Microsoft alapítója, Bill Gates szerint "igazán nehéz szakaszban" van a világ, és felszólít az oltások "igazságos elosztására" a szegény országokban is. A Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy a  COVID, akárcsak a földrengések és a hurrikánok , mostmár az "új normálishoz" tartozik.

"A gazdasági korlátozások miatti kifáradás sok országban óriási. Hála Istennek, az oltások megjelentek, de még ebben is komoly kihívást jelent a logisztika és a kereslet feltérképezése" - mondta Bill Gates.

A vakcinákat a lehető leghamarabb "az egész világon" el kell osztani - először az egészségügyi dolgozóknak és az időseknek.

Az oltások exportjára vonatkozó kérdésre Gates azt mondta, hogy az országok szabadon választhatják meg, hogy melyik oltást használják. 

Az emberek körében a Corona-intézkedések miatt növekvő nyugtalanságról Gates azt mondta, hogy az emberek türelme határozottan "túlterhelt". 

Figyelmeztetett arra, hogy az emberek nincsenek felkészülve a következő járványra. "Remélem, hogy két év múlva másképp fog kinézni a világ. Vakcinák, tesztek, gyógyszerek, epidemiológia, monitorozás - sokat lehet tenni" - hangsúlyozta a Microsoft alapítója.

"Ez a járvány rossz, de egy jövőbeli járvány tízszer olyan rossz is lehet. Tehát globális válaszra van szükség" - figyelmeztetett Gates.

A Reuters hírügynökséggel folytatott újabb beszélgetésében Gates kommentálta szerepét a burjánzó összeesküvés-elméletekben. "Tényleg hisznek az emberek ilyesmiben?" - kérdezte Gates, utalva a "koronatagadók" körében terjedő pletykákra, miszerint az embereket "be akarja chipelni" oltáskor. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá