Az emlőrákos szövetminták 99%-a parabént tartalmaz

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Parabéneket használnak a dezodorokban és sok kozmetikumban, például a naptejekben.

A rákos mellszövetekben talált parabéneket vizsgálták és arra mutatták rá, hogy az izzadásgátló dezodorok és egyéb kozmetikumok megnövelik a mellrák esélyét.

Az izzadásgátlók egy másik komponense, az alumínium klorid is hasonlóan viselkedik, mint a rákkeltő anyagok, amennyiben molekuláris átalakulást biztosít a ráksejtekben. A vizsgálatokról beszámoló cikk szerzői szerint "ezek az anyagok nem annyira biztonságosak, mint korábban hittük, és még több kutatás szükséges".

A parabének közé tartozik minden, aminek a neve methyl, ethyl, propyl, benzyl vagy butyl kezdetű, márpedig ezek mind mérgező kőolajipari vegyületek, amik megzavarják a hormonháztartásod, ösztrogénszerű hatást váltanak ki és egyéb hormonok hatását is „utánozzák”, károsítják a szaporítószerveket, ráadásul rákkeltő anyagok. 

A Barr és mtsai. által végzett, idézett vizsgálatban egy vagy többféle parabén észtert találtak 40 emlőeltávolításból vett 160 szövetminta 99%-ában. Nem volt korreláció a parabén koncentráció és az életkor, a szoptatás hossza, a tumor elhelyezkedése, vagy a tumor ösztrogén receptor tartalma között.

Igaz ugyan, hogy a dezodorok a parabének gyakori forrásai, a vizsgálatban résztvevő 40 páciens közül 7 soha életében nem használt dezodort. Ez azt jelenti, hogy a parabének, forrásuktól függetlenül fel tudnak gyülemleni az emlő szöveteiben. És nagyon sok kozmetikumban illetve gyógyszerben jelen vannak, de a bőrön keresztül bejutott parabének jelentik a legnagyobb terhelést.

A parabének biztonságosságát SOHA nem mutatták ki

A parabének toxikológiáját alig tesztelték. Egyetlen vizsgálat sem követi a rákkeltő anyagokkal kapcsolatos elfogadott sztenderd protokollt. Az egyik hivatkozott vizsgálat pl. egy 1956-os patkánykísérlet! És erre alapozzák a humán biztonságosságot… Ezen kívül a legtöbb vizsgálatban a szájon át bevitt parabének hatását vizsgálják, ami csupán feltevéseken alapszik.

A kozmetikumokban lévő vegyi anyagok egészségkárosító hatásának hipotézisét két kulcsfontosságú megfigyelés támasztja alá:

1. Az elmúlt évtizedekben megemelkedett az emlőrákok előfordulási gyakorisága, ami számos párhuzamosan változó életmódbeli kérdéssel függ össze: étrend, elhízás, és a tesztelés nélküli vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumok használata.

2. A tumorok irreálisan nagy százaléka az emlő felső-külső negyedében alakul ki, és több daganatot találnak a bal, mint a jobb mellben. Ez arra utal, hogy mivel az emberek többsége jobbkezes, a bal hónaljra öntudatlanul is több dezodort teszünk.

Az az állítás, hogy "nincs bizonyíték arra, hogy a dezodorok kapcsolatba hozhatók az emlőrákkal" technikailag helytálló, de csupán azért, mert nem készültek megfelelő vizsgálatok a lehetséges kapcsolat feltárására. Az ilyen kijelentések pedig hamis bizonyosságot sugallnak, elkendőzik a megnyugtató eredmények hiányát.

Alumínium - egy másik rákkeltő anyag a dezodorokban

Az izzadásgátlók, az aktív alumínium összetevő által eltömítik, elzárják a hónaljban lévő pórusokat. Ez akadályt képez a szervezet egyik méregtelenítő pályáján, a hónalji izzadtsággal nem tudnak távozni a toxinok. Felmerül a kérdés, hogy a ráfújt vagy golyós dezodorral bedörzsölt fémek hová kerülnek?

A parabénekhez hasonlóan, az alumínium sók ugyancsak utánozzák az ösztrogént, és az alumínium az emlőszövetekben szívódik fel. Bizonyos kutatók szerint az emelkedett alumínium szint biomarkerként használható azoknál a nőknél, akik emiatt megnövekedett emlőrák rizikót hordoznak.

Az alumínium sók az izzadásgátlók kb. 25%-át képezik. Egy életen át tartó használatuk során komoly mennyiség halmozódhat fel ebből a talán a higanynál is mérgezőbb fémből. Az oltások mellett az izzadásgátlók a legjelentősebb alumíniumforrások!

A természetes dezodorokkal is vigyázni kell

Sokfajta vegyi anyagoktól és alumíniumtól mentes dezodort lehet kapni, és ezek között számos biztonságos alternatíva létezik. A kristálydezodorokra gyakran ráírják, hogy alumíniummentes, de néhányuk timsót tartalmaz, ami más néven alumínium-kálium-szulfát (E522 vagy potassium alum). Ez egy természetes ásványi sókból álló anyag, aminek a molekulái túl nagyok ahhoz, hogy a bőrön keresztül felszívódjanak. Egy védőréteget képeznek a bőrön, amely megakadályozza az izzadtságszagot okozó baktériumok szaporodását. Sok rákterápiás centrum ajánlja őket. Igaz, hogy jobb alternatívát kínálnak, mint a legtöbb dezodor, de nem teljesen alumíniummentesek, és a parabéntartalmat is árgus szemekkel figyelni kell!

Mit lehet tenni az emlőrák megelőzésére?

Radikálisan csökkentsük a cukor és a fruktóz bevitelét! Az inzulinszint normalizálása az egyik leghatékonyabb eszköz, amellyel csökkenthetjük a rák rizikót. Sajnos ma még nagyon kevés onkológus érti meg, és használja fel ezt a tudást. Az Amerikai Rák Központok (Cancer Centers of America) az egyik kivétel. Náluk szigorú étrendi változtatások szerepelnek a rák kezelésének programjában. A fruktóz különösen veszélyes, mert kutatások igazolták, hogy a fruktóz egyenesen felgyorsítja a tumornövekedést.
Optimalizáljuk a D vitamin szintünket! Ideális esetben 50 ng/ml felett kell legyen, de a 70-100 ng/ml közötti érték már radikálisan lecsökkenti a rákrizikót. A biztonságos napozás a leghatékonyabb D vitamin szint növelő. Utána következik a biztonságos szoláriumok használata, majd végső megoldásként a D3 vitamin szájon át való szedése. (lásd. bővebben: Napfényvitamin)
Tartsuk meg az ideális testsúlyunkat! Ezzel nem lesz probléma, ha valaki megfelelően táplálkozik és hatékony, nagy intenzitású edzéseket tart. Azért is fontos lefogyni, mert az ösztrogén a zsírszövetben termelődik.
Gondoskodjunk sok állati eredetű omega-3 zsírsav beviteléről! A legjobb forrás a tengeri halak, rákok olaja. Az omega-3 hiány gyakori mögöttes faktor a rákbetegségnél.(lásd. Kedvezmények oldala
Ne igyunk alkoholt, vagy csökkentsük egész minimálisra.
A nők kizárólag szoptassanak a baba hat hónapos koráig. Tanulmányok igazolják, hogy ez csökkenti a mellrák rizikóját.
Vigyázzunk, hogy ne legyen vastöbblet a szervezetünkben! Ez nagyon gyakori állapot a már nem menstruáló nőknél. Az extra vas erőteljes oxidánsként működik, megnöveli a szabad gyököket, és ezáltal a rák rizikóját. Tehát, ha menopauza után van valaki, vagy mellrákja van, akkor feltétlenül csökkenteni kell a ferritin szintet a szervezetében. A ferritin az a vasszállító fehérje, aminek az értéke nem haladhatja meg a 80-at. Ha ennél magasabb, tanácsos véradás útján lecsökkenteni.

Forrás: Dr. Mercola: 99% of Breast Cancer Tissue Contained This Everyday Chemical

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá