Az első Csehország, a harmadik Belgium. A magyarok a második helyen.

Ezt nem háríthatják a lakosságra!

Az elmúlt egy héten adatait nézve Magyarországon haltak meg a világon legtöbben koronavírusban - olvasható a mai hírekben.

De ha a járvány kezdete óta lakosságarányosan nézzük az adatokat, azt látjuk, hogy a világon itt haltak meg a második legtöbben koronavírus okozta szövődmények következtében! Vagyis nem az olaszok, a portugálok, vagy az amerikaik vezetik ezt a  listát, hanem Csehország, és rögtön utána Magyarország. A belgák a harmadikok.

Pedig lakosságarányosan mi rendelkezünk a legtöbb lélegeztetőgéppel, és gőzerővel folyik az oltás is - Európában második legjobban átoltott ország vagyunk. 

Na ez a pont az, ahol el kellene gondolkodni: mit rontottak el a döntések meghozói. Ezt a felelősséget nem tolhatják a lakosságra! 

Mi történik a kórházakban, miért hal meg a lélegeztetőgépre kerülő 80-90 %-a? 

Persze tudjuk, hogy nagyon sok "normál" betegségben is listavezetők vagyunk, de ez akkor sem elég magyarázat. Tény, hogy sok orvos és ápoló elment az országból, de a minisztérium szerint nincs szakember hiány. Büszkék vagyunk az orvosképző intézeteinkre, pályázati pénzből sorra újulnak meg az egészségügyi intézmények is. De valahogy mégsem működik...

A politikusok a több mint 1 éve a napi 24 órában folyó kommunikációval azt érték el, hogy az emberek egyre jobban rettegnek. A betegségtől és egymástól is. Aki pedig nem hajlandó rettegni, és nem hisz az egyetlen járható útként kijelölt megoldásban (oltás, oltás, oltás), hanem saját és mások érdekében keresi a JÓ megoldást, azt deviánsnak bélyegzik. 

Ezen is érdemes lenne elgondolkodni a felelősöknek.


Szólj hozzá