Egy vidéki kórház, ahol csak fél 2-ig lehet szülni

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A mátészalkai kórházban csak fél 2-ig tudják ellátni a szülő nőket, azután az 52 kilométerre lévő Nyíregyházára vagy Fehérgyarmatra kell menniük. Az ügyről először a Mátészalkaleaks nevű Facebook-oldal számolt be az érintettek panaszai alapján. Az oldalhoz érkezett beszámolók szerint

„volt, akinél 22 óra 30 perckor indult meg a szülés, elfolyt a magzatvíz, a kismama már a 40. héten járt, az ügyeletes orvos továbbküldte a kismamát az 52 kilométerre lévő nyíregyházi intézménybe”.

Másik esetben mentőt kellett hívni egy kismamához, de a mentős tanácstalan volt abban, hogy hova szállítsa a nőt, mert szerinte a mátészalkai kórház mostanában nem fogad szülő nőket ügyeleti időben. Végül az ügyeletes orvos azt kommunikálta a nő felé, „csak a kitolási fázisban lévő kismamák szülhetnek ügyeleti időben Mátészalkán, vagy akik már több gyermeket is világra hoztak, hiszen belőlük szinte kipottyan a baba”.

Az RTL Híradónak. egy nő azt mondta, hogy a veszélyeztetett terhes menyét küldték el múlt szombat éjjel a mátészalkai kórházból.

Az intézmény újságírói kérdésre annyit közölt, hogy októbertől visszaáll a korábbi ügyeleti rend a szülészeten.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá