AUSZTRÁLIA: Szégyen, amit az olimpikonokkal művelnek a covidra hivatkozva

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison még júliusban jelentette be, hogy a 70 %-os beoltottság a cél, és addig folyamatosan várhatók lezárások, nehogy terjedni kezdjen a járvány.

Ez a kijelentés gyakorlatilag odáig fajult, hogy elegendő egyetlen 80 éves covid(?)-halott, és korlátozzák 4,8 millió ember életét. Erről ITT írtunk részletesen. De minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a vírus-védelem elsődlegességét hangsúlyozzák. Mindegy milyen gazdasági és társadalmi következménye lehet.

Most az olimpiai küldöttségükkel való példátlan bánásmód borzolja a kedélyeket.

A Japánban versenyző sportolókat ugyanis 28 napos kötelező karanténszállodai elzárásra kötelezik.

Vagyis ahogy leszálltak a repülőgépről, nem mehettek haza, nem ölelhették át szeretteiket, nem fogadhatták a szurkolók gratulációit, hanem közel egy hónapra egy szállodai szoba fogságába kerültek. Teszik ezt úgy, hogy minden sportoló be lett oltva még tavasszal! Sőt: az olimpiai játékok idején nem "vegyülhettek" senkivel, szinte buborékban éltek. Ráadásul minden nap tesztelték őket. És most mégis karanténba küldik őket - mégpedig kétszer annyi időre, mint egy egy átlag-polgárt.

Nehéz felfogni, hogy mi zajlik Ausztráliában, mi áll a példátlan szigor hátterében. Világviszonylatban is rendkívül alacsony a covid fertőzöttek és a covidhoz köthető halálesetek száma. Ennek ellenére - és a lakosság egyre növekvő ellenszenvével szembesülve a kormány vasmarokkal betartatja a járványügyi szabályokat.

Az alábbi táblázaton látható, hogy milyen különbség van hazánk és Ausztrália között az 1 millió lakosra számított covid-halálozás terén.

(A táblázatra kattintva elérhető az eredeti adatsor.)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá