ROMÁNIA: Nem kényszeríthetik a pedagógusokat a covid-oltás beadatására

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Romániában a pedagógusok és az iskolai személyzet nagyobbik része elutasítja, hogy beoltassa magát a covid-vakcinákkal, melyek rövid távú mellékhatásairól nagyon sok tragikus eset látott napvilágot, a hosszú távú mellékhatásokról pedig még nem is lehet tudni - írja az Informatia Libera.
Sorin Cîmpeanu román tanügyminiszter szerdai nyilatkozatában elismerte:

a vártnál jóval kevesebb romániai tanár állt be az oltakozók sorába.

Azonban törvény szerint nincs olyan lehetőség hogy bárkit, akár a tanárokat  kényszerítsék a covid-vakcina beadatására. A jelenlegi romániai tanügyi helyzetben az sem megengedhető, hogy az “oltatlan” tanárok esetleg ne taníthassanak, ugyanis akkor ellehetetlenül a tanítás.

Arra a kérdésre, hogy ki tudná meggyőzni a tanárokat, hogy adassák be az oltást maguknak, Sorin Cîmpeanu így válaszolt: „Nagyon kitartóan mindent megteszünk, de csakis a kompetenciánk határain belül.”

Romániában extra hosszú tavaszi szünetet rendelt el a miniszter - április 2-től május 4-éig tartott - kivéve a záróvizsgákra készülő osztályokat, amelyeknél a tanév szerkezete nem módosul. Bíztak benne, hogy az 1 hónap alatt sok pedagógust be tudnak oltani. Ám mint kiderült, igen alacsony volt az oltakozási kedv.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá