AUSZTRÁLIA: Hihetetlen beszámoló egy kint élő magyartól

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Nem tudom hogy erről tudnak-e otthon: nálunk Sydney lezárva (több mint 6 millió ember házi őrizetben), NSW államban szájkosár hordása, távolságtartás kötelező és az állam határai zárva, másik államokba se mehetnek.  Összesen 35 ember kórházban, 5-en intenzív osztályon.  Átlag életkoruk 82 év.  Többen oltottak, kétszer is.  

Azt követeli a média és az orvosi kamara hogy "indefinitely" vég nélkül zárják le Sydney-t!!! 
 Melbourne most lett újra lezárva (tavaly fél évig, idén több hétig teljesen le voltak zárva).  Most egyenlőre csak 5 napig, de azt rebesgetik hogy több hét lesz megint.  Az államban kötelező a szájkosár és távolságtartás.  

Dél-Ausztrália (Adelaide) és környéke: már több hete (vagy hónapja, nem vagyok biztos) nem tudtak senkire ráfogni hogy vírusos, de "megelőzésképpen" kötelezővé tették a szájkosarat és a távolságtartást.  Szintén Nyugat-Ausztráliában (Perth körül) is ez van.  

A mi államunkban 1 ember karanténban "fertőződött" meg, noha teljesen oltott volt.  Le is voltunk zárva 5 napig.  Mi északon, a trópusokon élünk, itt aki tüsszög az allergiás, aki krákog, annak torkan akadt egy halszálka.  De nekünk is kellett szájkosár, azzal makogtunk, izzadtunk.  Illetve se én (60-as éveimben járok), se férjem (70-es éveiben) NEM hordtunk, és nem is fogunk.  SOHA!!  A rendőrök nálunk egyenlőre elég normálisak, nem vernek minket.  Ránk szólnak, de csak annyit mondunk hogy aszthmások vagyunk. és ezzel el is van intézve.  De már hónapok óta nem lehet egyik államból a másikba utazni, külföldre meg 2020 márciusa óta nem engednek. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá