A szlovák orvosi kamara nem örülne, ha újra letesztelnék az egész lakosságot

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Valószínű az emberek sem.

Egy országos tesztelésen már átesett a szlovák lakosság. Aztán jött volna egy újabb, de az elmaradt. Úgy látszik, nincs még vége.

Szlovákia jelenleg nem engedhet meg magának egy országos általános tesztelést, mert az több kockázattal jár, mint amennyi hozadéka lehet – jelentette ki Marián Kollár, a Szlovák Orvosi Kamara (SLK) elnöke szerdán, miután Pozsonyban a járványhelyzetről egyeztetett Marek Krajcí egészségügy-miniszterrel, aki viszont ezzel ellentétes álláspontot képvisel a kérdésben.

Igor Matovic miniszterelnök a napokban bejelentette: újabb országos általános tesztelésekre kerül majd sor. A tesztelések a jövő hét végén kezdődnének, s azokat addig ismételnék, amíg a járványterjedési mutató 0,5 alá nem esik. Hasonló, antigén tesztekkel megvalósított tesztelést már tavaly novemberben végeztek Szlovákiában, és a kormányfő decemberre is újabb szűréseket ígért, azonban ezekre nem került sor.

Az országos tesztelések kérdése a közvéleményt, a szakértőket és a kormánykoalíciót is megosztja. A kormányfő visszautasította az országos tesztelés tervét ért kritikákat. Azért kell még mindig tesztelni, mert nem lehet megkezdeni a tömeges oltást, hiszen nem érkezett még meg a kellő számú oltóanyag.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá