Zéró tolerancia: politikusok buknak a maszk-biznisz miatt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

"Nem elfogadható, hogy a választott képviselők a válságot üzletté változtatják."

Fél év van a németországi választásokig, így most különösen reflektorfénybe kerülnek a politikusok "piszkos" ügyei. A koronavírus kapcsán indított maszkbeszerzés többeknek hozott jelentős vagyon növekedést, nem beszélve arról, hogy a maszkok erőltetése is korrupció gyanút vethet fel: tényleg szükség volt a szigorú maszkviselési kötelezettség bevezetésre, vagy ez is csak a zsíros üzlet miatt kellett.

Gyanú merült fel, hogy a Bundestag tagjai által a CDU és a CSU egyes politikusai a koronamaszkok beszerzésében nyomást gyakoroltak az Unióra. Georg Nüßlein korábbi alelnök már bejelentett kivonulását a politikai életből.

A CDU parlamenti képviselője, Nikolas Löbel is hasonló döntést hozott. Azonnal megszüntette tagságát a CDU / CSU parlamenti csoportjában, és nem indul az újraválasztásért. Löbel cége mintegy 250 000 euró jutalékot kapott, mert maszkokra vonatkozó adásvételi szerződéseket közvetített egy baden-württembergi szállító és két heidelbergi és mannheimi magánvállalkozás között.

Löbel beismerte, hogy elveszítette a bizalmat:

"Ezért szeretnék elnézést kérni ennek az országnak minden polgárától."

A bajor miniszterelnök, a CSU elnöke, Markus Söder, akit a koronai válságban tanúsított kemény kiállása miatt az Unió legyik vezéralakjának tekintenek, úgy vélte, hogy a képviselők lemondása nem elegendő.

"Nem tolerálható, amikor az emberek képviselői a válságot üzletté változtatják. Ez összeegyeztethetetlen az Unió alapvető értékeivel. Minden érintettnek haladéktalanul tisztáznia kell a körülményeket, mert tettük károsítja a politika iránti bizalmat."

Mint mondta, a maszkok beszerzésében érintett képviselők személyes gazdagodásának ügye kényesek EU-s szinten is, mert rontják a német kormány koronapolitikájának hitelességét. Forrás1 Forrás2

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá