A lengyel kormány busásan fizető nyereményjátékkal ösztönzi az oltásra hajlandókat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Csökken a lengyelek oltakozási hajlandósága, ezért a kormány nyereményjátékkal ösztönzi a lakosokat, hogy részt vegyenek  az országos oltási programban, és pénzjutalmat kapnak a legjobb oltási arányt jegyző községek is – közölte kedden a lengyel kormányfői hivatal vezetője, Michal Dworczyk.

A pár hét múlva induló covid-nyeremény játék díjai:

500 , 50 ezer, illetve 100 ezer zloty, hibrid autó, és két fődíj - egyenként  1 millió zloty. (1 zloty kb 75 forint, tehát 39 ezer, 3,9 millió, 7,7 millió Ft - az 1 millió pedig 75 millió Ft!)

A nyereményjátékot a lengyel állami tulajdonban lévő lottótársaság,  a Totalizator Sportowy indítja július 1-től az állami cégek és a helyi önkormányzatok közreműködésével. Díjmentesen részt vehet benne minden, a koronavírus ellen beoltott lakos, azok is, akik az oltást népszerűsítő akció meghirdetése előtt már megkapták a vakcinát.

A nyereményjátékra 140 millió zlotyt szánnak. (ez kb 10,5 milliárd Ft)

Az 50 ezer zlotys valamint más tárgyi nyereményeket hetente sorsolják, ennél nagyobb jutalmú sorsolásokat havonta szerveznek, az akciót pedig két, egymillió zlotyt érő nyeremény, valamint hibrid gépkocsik kisorsolásával zárják – sorolta Dworczyk, a kormány megbízottja.

Sorsolás nélkül minden kétezredik beoltottnak 500 zlotyt kézbesítenek.

Emellett az oltást népszerűsítő kampányra minden község 10 ezer zlotytól 40 ezer zlotyig terjedő támogatást kap, és pénzügyi jutalomban részesülnek a legnagyobb oltási arányt elérő önkormányzatok is.

Dworczyk bejelentette továbbá: a vajdákat azzal bízzák meg, hogy a tömeges kulturális és sportrendezvényeken létesítsenek előzetes regisztrációhoz nem kötött mobil oltóhelyeket. A kormány úgy is könnyíti majd  az oltások elérhetőségét, hogy az első dózisban részesültek tetszőleges oltópontban regisztrálhatnak a második adagra. Ez az eddigi gyakorlattól eltérő megoldás előnyös  lesz a nyári szabadságok, az utazások idején – tette hozzá  a tisztségviselő. Közlése szerint az utóbbi időben heti 2 millió oltást végeztek Lengyelországban, kedd délutánig összesen 18,3 millió adag oltóanyagot adtak be, ezen belül több mint 5 millió ember teljes, egy- vagy kétdózisú oltásban részesült.

A legutóbbi felmérések szerint a lengyelek mintegy 70 százaléka akarja beoltatni magát, mindazonáltal a fiatalabb nemzedékeknél alacsonyabb az oltakozási hajlandóság – indokolta meg Dworczyk a kormány oltást népszerűsítő lépéseit.

A lengyel egészségügyi tárca keddi adatai szerint egy nap alatt egyezer embernél mutatták ki a vírusfertőzést, s ez a járvány további lassulását jelzi. A javuló járványhelyzet kapcsán fokozatosan feloldják a korlátozásokat:  szombattól megnyílhattak a szállodák, igaz, legfeljebb 50 százalékos foglaltsággal, valamint az éttermek teraszai, a múlt péntektől pedig már működnek a mozik, színházak és a hangversenytermek. Az éttermek május 29-én nyithatnak. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá