Vény nélkül kapható gyógyszer mentheti meg a covid beteget a lélegeztetőgépre kerüléstől

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A SARS-CoV-2 fertőzés legalattomosabb és legveszélyesebb tünete a vírus által indukált vérrögképződés, ami a tüdő mikroerek elzásával súlyos esetben légzési elégtelenséghez vezethet. Viszont erre is van már jó bevált, vény nélkül alkalmazott gyógyszer: az Aszpirin. Ebben az időszakban mindenkinél legyen otthon Aspirin Protect, aminek a szedését enyhe hurutos tünetek esetén is el lehet kezdeni (gyerekek hurutos megbetegedésekor azonban tilos aszpirint adni).

Idézet a cikkből: "A vény nélkül kapható Aszpirin megvédheti a COVID-19-betegeket, és minimálisra csökkentheti a gépi lélegeztetés szükségességét a George Washington Egyetemen végzett új kutatás szerint. A csapat több mint 400 olyan COVID-beteget vizsgált meg az USA kórházaiból, akik COVID-betegségüktől függetlenül szednek Aszpirint, és azt találták, hogy az Aszpirin több paraméter kockázatát csaknem felére csökkentette: a gépi lélegeztetés elérése 44%-kal, az intenzív osztályon történő felvétel 43%-kal, az összesített kórházi halálozás pedig 47%-kal.

„Ahogy megtudtuk a vérrögök és a COVID-19 közötti összefüggést, tudtuk, hogy az Aszpirin – amelyet a stroke és a szívinfarktus megelőzésére használnak – fontos lehet a COVID-19-betegek számára” – mondta Dr. Jonathan Chow, a kutatócsoport munkatársa. "Kutatásunk összefüggést talált az alacsony dózisú aszpirin és a COVID-19 súlyossága és a halálozás között."

Az alacsony dózisú Aszpirin általános kezelés mindenki számára, aki véralvadási problémákkal küzd.

Hasonló eredményekre jutottak izraeli kutatók a Barzilai Medical Centerben márciusban végzett előzetes vizsgálat során. A vérrögökre gyakorolt hatása mellett azt találták, hogy az aszpirin immunológiai előnyökkel jár, és az azt szedő csoport 29%-kal kisebb valószínűséggel fertőződik meg a vírussal.

„Az Aszpirin olcsó, könnyen hozzáférhető, és már most is milliók használják egészségi állapotuk kezelésére” – mondta Chow.

Fontos tudni:

Az Aszpirin, bár jelentős mértékben csökkenti a vérrögképződést, vérzési rendellenességeket és gyomorfekélyt is okozhat, és káros mellékhatásokkal jár azoknál a betegeknél, akiknek a kezelés nem javallott. Mint minden gyógyszernél, az Aszpirinnél is számolni kell mellékhatásokkal.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá